Angeliki Karavát nevezik ki az egészségügyi szakemberek képzésére

  • a létrehozott ISLE Akadémia ügyvezető igazgatójává
  • A csoport eddig 6 millió eurót fektetett be, és azt tervezi, hogy a következő három évben megduplázza a befektetést az egészségügyi szakemberek képzésére

A SofMedica Group, a világszerte a halálozás vezető okai elleni küzdelemre szánt technológiák vezető európai szolgáltatója Angeliki Karavát nevezi ki az ISLE Akadémia ügyvezető igazgatójává. A pozíció minden olyan helyszínre vonatkozik, ahol a vállalat már jelen van: Magyarországot, Romániát, Görögországot, Bulgáriát és Ciprust is beleértve. Így az ISLE Akadémia (Innováció, Szimuláció, Tanulás, Ökoszisztéma) a SofMedica Csoport különálló nemzetközi jogalanyává vált, a négy meglévő – SOFMEDICA, EMERALD, MEDCITY és MEDILEASING – mellett. Az ISLE Akadémia volt továbbá az első minimál invazív sebészeti szimulációs központ Közép- és Kelet-Európában. 

Angeliki Karava mikrobiológus, aki posztgraduális tanulmányokat folytatott a Manchesteri Egyetem (Egyesült Királyság) Virológiai Osztályán (Patológiai Iskola) és az Athéni Nemzeti Kapodisztránus Egyetem Közgazdasági Tanszékén (Görögország). Kiterjedt tapasztalattal rendelkezik az egészségügyi ágazatban, globális szinten, először kutatási és diagnosztikai laboratóriumokban kezdett el felügyelőként dolgozni, majd multinacionális orvostechnikai eszközökkel és gyógyszeripari vállalatoknál töltött be vezető kereskedelmi pozíciót. Korábban a BioMerieux, az Edwards Lifesciences, a Baxter és a FAMAR vállalatoknál is dolgozott. 

„Szakmai pályafutásom során mindig is szenvedélyesen érdekelt az egészségügyi ágazat átalakítása a fejlett technológiák és a megvalósításukra vonatkozó újszerű koncepciók révén. Fontos szakmai mérföldkő számomra, hogy rám bízzák ezt a vezető pozíciót az ISLE Akadémiánál, ahol kivételes szakemberekkel dolgozhatok együtt a SofMedica Csoport égisze alatt, amelynek vállalatai nagy múltra tekintenek vissza a fejlett orvosi technológiák és modellek megvalósításában, különös tekintettel a magas minőségre és az oktatásra. Alig várom, hogy a csapattal és az akadémiai közösséggel szorosan együttműködve, egy olyan inspiráló oktatási központot alakítsunk ki, amelynek célja, hogy az egyes kórházak egészségügyi dolgozói által kifejezett igények elérhető módon megvalósíthatóak legyenek. Nagyon hálás vagyok és megtisztelve érzem magam ezért a lehetőségért” – mondta Angeliki Karava, az ISLE Akadémia ügyvezető igazgatója.

„Angeliki kinevezésével és stratégiai szerepének az öt országot átfogó szervezetünkbe való integrálásával a SofMedica Csoport fokozza hosszú távú befektetését a régió egészségügyi rendszereibe, folytatva ezzel több mint 27 éves hagyományát. A technológiai innovációt és a megfelelő képzést egyesítjük annak érdekében, hogy javítsuk a betegek életét megmentő egészségügyi dolgozók munkáját. Az ISLE Akadémia önálló egységként való működésével minden eddiginél könnyebbé válik az oktatásba való befektetésünk, és ami a legfontosabb, az arra irányuló törekvésünk, hogy az egészségügyi dolgozók számára a lehető legmagasabb színvonalú képzést biztosítsuk. Az innovatív technológiák szolgáltatóiként az életveszélyes betegségek elleni küzdelemben az élethosszig tartó tanulásra való fókuszt a fenntartható fejlődés elengedhetetlen feltételének tartjuk”mondta Georgios Sofianos, a SofMedica Group vezérigazgatója.

- bdpst24.hu

Check Also

Mozgásra buzdít a Technogym a 2024-es párizsi olimpia kapcsán

Elstartolt a MOVE-ok gyűjtése Hamarosan kezdetét veszi a 2024-es párizsi olimpia, így a sport szeretete …