Tíz év után tér vissza a Red Bull fergeteges rendezvénye!

Egy évtizednyi várakozás után idén nyáron végre visszatér a Red Bull Röpnap: az esemény, melyen a versenyzők házi készítésű, kézműves repülőgépeikkel mutathatják meg, milyen „messzire” képesek elszállni. A szellemes tervezőmérnököket és a félelmet nem ismerő pilótákat 2022. június 26-án a BudaPart – Kopaszi-gáton várja a közönség, meg persze a zsűri, melyben olyan hírességek foglalnak helyet, mint Liu Shaolin Sándor és Lábas Viki.

Az őrületes kreativitás is képes szárnyakat adni, nem csak a jól ismert energiaital. A BudaPart – Kopaszi-gát ad idén otthont a márka leghumorosabb rendezvényének, amely tíz év után újra Magyarországra költözik. A Red Bull Röpnap eseményén elvetemült elmék repülőgépei csapnak össze a Duna felett. A fődíj nem kevés, hiszen 3 millió forint üti a markát a dobogó tetején álló csapatnak, míg a második helyezett 1,5 millióval, a bronzérmes pedig 750 ezer forinttal lesz gazdagabb.

A résztvevők számára az előzetes jelentkezés április 14-ig lezárult: eddig kellett leadni a szerkezetek terveit, amelyek közül csak a legjobbak jutottak be a június 26-i döntőbe. A szakértő zsűri három szempont – a megtett táv, a repülő dizájnja, valamint a rámpán bemutatott műsor – mentén értékeli majd a csapatok teljesítményét.

Az olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó, Liu Shaolin Sándor életében először a versenyzők mezőnye helyett a zsűriben foglal helyet, de elmondása szerint nagyon kényelmesen érzi magát ebben a pozícióban. „Mindig el tudtam képzelni magam ebben a szerepben. Ismerve a zsűritagokat, remek lesz a hangulat, ezért érdemes lesz kilátogatni, akár családdal is” – mondta el a sportoló, aki azt is megosztotta, melyik lesz számára a legjelentősebb szempont az értékelés során. „Nagyon fontos lesz számomra a megjelenés, a dizájn, és hogy milyen showt csinálnak a versenyzők. A távolságot le lehet mérni, de én az előadások miatt leszek ott.”

A zsűriben a női nemet Lábas Viki képviseli majd. „Eddig csak énekeseket, zenészeket, zenekarokat, klippeket és amatőr művészeti alkotásokat zsűriztem, így ez egy merőben más terep lesz, egy egyáltalán nem hétköznapi esemény” – fejtette ki az énekesnő – „Még nem tudom, mire számíthatok, de remélem, hogy jól fogom teljesíteni a nekem szánt feladatot. A legjobban a közös élményt várom, hogy együtt nevethessünk és csodálkozhassunk: a vízbe csobbanásnak van egy felszabadító ereje, szóval remélem, hogy sok boldog embert fogok látni aznap.”

A Red Bull Röpnap versenyzőinek produkcióját a fenti hírességeken túl Papp Szabi, a Supernem énekese, valamint Kajdi Csaba és Henry Kettner influencerek értékelik majd.

További információk a rendezvényről az alábbi linken és a hivatalos Facebook-eseményen elérhetők.

- bdpst24.hu

Check Also

Új kiállítás és új műtárgy az Iparművészeti Múzeumban

A Múzeumok Éjszakájára több éve új kiállítással készül az Iparművészeti Múzeum, az idei évre a …