FREE EGYETEM A FREESZEMLÉN

  • A FREESZEMLÉN FOLYTATJUK NAGY SIKERNEK ÖRVENDŐ FREE EGYETEM SOROZATUNK

A Free Egyetemegy olyan programsorozatunk, ahol a szakma jeles képviselői tartanak előadásokat területük érdekes és izgalmas részleteiről.  A szabadegyetemen egy kis időre bárki freeszfe-hallgatónak érezheti magát.

Most a Freeszemle fesztiválon folytatjuk az előadásokat. Olyan neves előadók tartanak majd órákat, mint Dr. Majtényi László, Gábor György, dr. Báron György, dr. Rihay-kovács Zita, valamint Pál Mónika. 

Részletes leírás:

 FREE EGYETEM – GÁBOR GYÖRGY ELŐADÁSA: EURÓPA PILLÉREI – ATHÉN, RÓMA, JERUZSÁLEM

Athén, Róma Jeruzsálem- az európai kultúra alappillérei. Mit szimbolizálnak ezek a városok, hogyan kötődnek európai identitásunkhoz. Dr. Gábor György előadásából megtudhatják.

BÁRON GYÖRGY-VÉGÜL KISÜT A NAP…

Egyesületünk tanára, dr. Báron György előadásában Makk Károly és Tóth János filmjéről, a Szerelemről lesz szó. Hogyan jelenik meg a külső- és a belső világ a filmvásznon? Egy remekmű close-watching elemzése. Történelem, politika, szerelem.  

RIHAY-KOVÁCS ZITA-A METOO MOZGALOMTÓL A BIZTONSÁGOS MUNKAHELYEKIG

Igazán aktuális témával készül Dr. Rihay-Kovács Zita jogász. A Metoo-mozgalom az utóbbi pár évben a közbeszéd egyik alaptémájává vált. Az előadáson tanulhatunk a Független Előadóművészeti Szövetségről. A FESZ 2018. október 14-én indította el a biztonsagosterek.hu honlapot, amelynek célja, hogy segítséget nyújtson a szexuális zaklatás és más hatalommal való visszaélés áldozatai számára, hogy ne a nyilvánosság bevonása legyen az egyetlen eszköz, amellyel elérhetik, hogy meghallják a hangjukat.

MAJTÉNYI LÁSZLÓ – AZ EGYETEMI AUTONÓMIA, A KOMMUNIKÁCIÓS SZABADSÁGOK A MÚLTBAN ÉS MOST, A MŰVÉSZI KÖZLÉS SZABADSÁGA ÉS A MAGÁNÉLET VÉDELME

A Színház- és Filmművészeti Egyetem szabadságküzdelme és az alkotmányos alapértékek, szabadon beszélni, írni, fényképezni, mozgóképet készíteni, a szabad sajtó, a különböző közlések eltérő szabadságfoka, a bírálat joga, a művészi közlés szabadsága és a magánéleti jogok, a művészi pornográfia, a kiskorúak védelme, a gyűlöletbeszéd, a közszolgálatiság.

FREE EGYETEM – PÁL MONIKA- VISSZA A MÚLTBA? THUKÜDIDÉSZ CSAPDÁJA ÉS A VILÁGRENDETLENSÉG

  1. A történelembe az orosz agresszió éveként, talán valaminek a végeként, korszakhatárként vonul be. Nem tudjuk azonban pontosan leírni, hogy milyen új világrend veheti kezdetét, ha egyáltalán az eddigiektől valami gyökeresen más körvonalazódik a szemünk előtt, legfeljebb arra vállalkozhatunk, hogy az eddig látott események, áramlatok alapján leírjuk, milyen világban is élünk most, miféle világrendetlenség uralja a glóbuszt. Az előadás a nemzetközi kapcsolatok alapkifejezéseire kérdez rá, azok jelentését értelmezi: mi az, hogy nagyhatalom, mit értünk biztonságon, demokrácián, milyen a multipoláris világrend jellege, beszélhetünk-e hidegháborúról.

About bdpst24.hu

Check Also

Újabb rekordot döntött a Budapest Park

még soha ennyien nem fordultak meg egy évadban a szórakozóhelyen A Budapest Park minden eddiginél …