A WWF-et támogatta a CIB Bank a Föld napján

A CIB Bank – anyavállalata, az Intesa Sanpaolo kezdeményezésére – kiemelt támogatást nyújtott a Föld napja alkalmából a WWF természetvédelmi szervezetnek. A #withEARTH elnevezésű kezdeményezés keretében – amelyben részt vettek a bankcsoport más országokban működő érdekeltségei is – az ökológiai lábnyom csökkentésének szándékával a digitális megoldások használatára is felhívta ügyfelei figyelmét a pénzintézet.

„Minden bizonnyal a mi felelősségünk, hogy minden tőlünk telhetőt megtegyünk annak érdekében, hogy egy olyan bolygót teremtsünk, amely nemcsak nekünk, hanem minden életnek otthont ad a Földön” – mondta Sir David Attenborough természettudós, a WWF nagykövete. 

Minden év április 22-én a Föld napját ünnepli a világ. Ez alkalomból a CIB Bank – az Intesa Sanpaolo bankcsoport összes leányvállalatával együttműködve – 102 ezer euróval támogatta a WWF természetvédelmi szervezet munkáját, ezzel is hozzájárulva a biodiverzitás megőrzéséhez. A #withEARTH kezdeményezés keretében a pénzintézet csatlakozott a WWF üzeneteinek népszerűsítéséhez: közösségimédia-felületein felhívta a figyelmet a biológiai sokféleség megóvására és fontos környezeti kérdésekre, miközben a digitális bankolásra is biztatta ügyfeleit az ökológiai lábnyom csökkentése érdekében. A CIB Bank a weblapján, illetve közösségimédia-felületein már április 15-től felhívta a figyelmet a természetvédelem fontosságára, majd április 19. és 22. között ügyfeleinek megköszönte, hogy a digitális banki megoldások használatával ők maguk is hozzájárultak az ökológiai lábnyom csökkentéséhez. A digitális bankolás révén rengeteg papírfelhasználás, utazással járó CO2-kibocsátás és a nap végén a pénzügyi szolgáltatók energiafelhasználása is csökkenthető, így ezek használata egyszerre járul hozzá a szolgáltatók és az ügyfelek ökológiai lábnyomának csökkentéséhez. 

A biológiai sokféleség – vagyis a Föld élővilágának gazdagsága – riasztó ütemben vész el. A WWF 2020-as Élő Bolygó Jelentése szerint (Living Planet Report) a vadon élő állatok populációi a 70-es évek óta átlagosan 68 százalékkal csökkentek, ez pedig nemcsak a természetet sújtja, hanem saját egészségünket és jóllétünket is veszélyezteti. Az idei Föld napja alkalmából a CIB Bank anyavállalatával, az Intesa Sanpaoloval közösen úgy döntött, hogy támogatja a WWF-et abban, hogy sikerüljön megállítani a biológiai sokféleség csökkenésének negatív trendjét.

- bdpst24.hu

Check Also

A GreenGo a külső kerületekben és az agglomerációban erősít

Az autómegosztók sikerének és népszerűségének egyik kulcsa, hogy a felhasználók számára elérhető-e a szolgáltatás mindennapi …