A színház mindenkié: 200 forintért nézhetik meg Blaskó Péter sikerdarabját

  • Különleges kedvezménnyel várja a látogatókat a Bethlen Téri Színház.

Szinte ingyen tekinthet meg május 4-én és május 5-én, este 19:00-kor a GRANE- Képzelgések Peer Gynt nyomán a Bethlen Téri Színházban. A VII kerület szívében található teátrum, ugyanis 200 forintos jegyáron várja az érdeklődőket az évad egyik legnagyobb médiavisszhangot kiváltott előadásra, melynek a Nemzet Művésze, Blaskó Péter a főszereplője. A Bethlen Téri Színház ügyvezetői igazgatója, dr. Váczi László szerint a kultúra mindenkié.

„Nálunk a Bethlenben fontos, hogy mindenki számára elérhetővé tegyük a magas színvonalú színházi előadásokat. A koronavírus, az áremelkedések, a szomszédban zajló háború, csak pár dolog, ami miatt az emberek kétszer is meggondolják, hogy mire költsenek. A kultúra azonban mindenki számára elérhető kell hogy legyen, ebben szeretnénk ezzel a programmal segíteni. Blaskó Péter előadása egyszerre kiemelkedő és újító, miközben nem mehetünk amellett a tény mellett, hogy lánya, Blaskó Borbála rendezte a darabot és a Nemzet Művésze autizmussal élő fia, Blaskó Bence is játszik a darabban” – mesélte dr. Váczi László, aki hozzátette; tervei szerint több hasonló, kedvezményes programra készül a színház a közeljövőben.

Az előadásról:

Peer Gynt a drámairodalom egyik legkülönlegesebb figurája: önmagát kereső, újra és újra átalakuló fiatalember majd férfi, akinek a története elsőre céltalan sodródásnak tűnhet, ám valójában az egyéniség, a szabad akarat és a sors közti küzdelem példabeszéde. Blaskó Borbála új értelmezésében egy már idős Peer Gynt tekint vissza hosszú, kalandos életére. Múlt és jelen összeütközik, miközben emlékfoszlányok, elfeledett ismerősök, régi szerelmek és ádáz ellenfelek elevenednek meg a színpadon.  Az új produkcióban a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Blaskó Péter, a Nemzet Művésze alakítja a tévelygő Peer Gyntöt, partnerei az előadásban pedig saját fia, Blaskó Bence és Szilágyi Ágota színművésznő. Találkozásaik izgalmas megvilágításba helyezik Ibsen remekművét, mi pedig nyomon követhetjük Peer megrázó, lírai párbeszédét belső és külső ellenfeleivel, édesanyjával, szerelmével, fiával – és önmagával.

Játsszák: Blaskó Péter, Szilágyi Ágota és Blaskó Bence

Látványtervező: Csiszér Csilla Viola

Látványtervező asszisztens: Baranyai Marcell

Dramaturg: Cseh Dávid

Zenei szerkesztő: Dobri Dániel

A rendező munkatársa: Könczei Villő

Produkciós koordinátor: Juhász KárolyRendező-koreográfus: Blaskó Borbála Harangozó-díjasKülön köszönet Sütő Anikónak, Peltzer Ferencnek és Krum Enikőnek.

- bdpst24.hu

Check Also

A MOMkultban nyílik ki a hírességek postaládája

Visszatér a Beszélő levelek  Közel négy év szünet után, 2024. március 28-án újra kinyílik a …