Budapest nyüzsgő banknegyedében nyílik a legújabb Starbucks kávézó

A hazánkban 2010 óta jelenlévő, az AmRest által üzemeltetett világhírű kávézólánc új, Arany János utca metróállomáshoz közeli egységében 2022. április 28. óta várja vendégeit. Az ötödik kerületi Podmaniczky téren elhelyezkedő kávézóval együtt a Starbucks már 37 magyarországi helyszínen megtalálható.  

A legújabb Starbucks kávézó 87 négyzetméteren, 38 nm további teraszrésszel várja vendégeit a kávézólánctól már megszokott, hangulatos környezetben. A meghitt hangulatú Starbucks Podmaniczky a kávészakértelem, a közös tanulások, valamint az üzleti és a baráti találkozók állandó helyszínévé kíván válni. A kávézó nyitva áll a környéken lakók, a közelben tanulók és dolgozók, illetve a turisták számára egyaránt.Az új egységben a személyre szabható kávékülönlegességek mellett érdemes megkóstolni a süteményeket és a helyben készített friss szendvicseket is. Az évszakhoz igazodva friss salátát, gyümölcssalátát és gyümölcsleveket is kínál az üzlet. A még magasabb szintű kiszolgálás érdekében a kávézóban már a legkorszerűbb Mastrena™ kávéfőző áll a baristák rendelkezésére. A második generációs készülék egyedisége a nagyobb teljesítményben rejlik, így a jól megszokott kiemelkedő minőségben, de rövidebb idő alatt készülhetnek el a koffeines, valamint a koffeinmentes italkülönlegességek. 

A Starbucks kávézóktól megszokott fenntartható és újrahasznosított alapanyaghasználat a Starbucks Podmaniczkyben is jellemző. A papírból készült szívószálak mellett megtalálhatók a bármely értékesített ételhez választható, nyírfából és természetes viaszból készült evőeszközök is. A fa evőeszközök lebomló anyagokból készülnek és teljes egészében újrahasznosíthatók. 

A Starbucks Magyarország annak érdekében, hogy vendégeit a környezetbarát megoldások előtérbe helyezésére ösztönözze, kávézóiban továbbra is 160 Ft kedvezményt biztosít azok számára, akik italukat saját termoszukba, poharukba vagy reusable cupba kérik. A kávézólánc tavaly vezette be a fenntarthatóság jegyében készült Circular Cupot üzleteibe, amely környezetbarát alternatívaként kelti új életre az egyszer használatos poharakat. Minden egyes, a Starbucksra jellemző kialakítással érkező pohár, amelyet a brit Circular & Co. cég a Starbucks számára készít, nagyjából hat darab eldobható papírpohárból készül.

Nagy öröm számunkra, hogy Budapest egyik legforgalmasabb pontján nyithattuk meg a Starbucks magyarországi hálózatának legújabb tagját – mondta Kerek Fanni, a Starbucks magyarországi brand managere. Reméljük, hogy a korábbiakhoz hasonlóan az Arany János utca metróállomáshoz közeli kávézónk is hamar elnyeri a helyiek szeretetét, valamint a kiváló termékek és kiszolgálás mellett sikerül egy új közösségi teret is létrehoznunk, amely a gasztronómiai élvezeteken túl kiválóan alkalmas lehet akár tanulásra, munkára, vagy épp tárgyalások és rendezvények szervezésére is.”

Az új kávézó 10 partnerrel várja vendégeit. A csapat tagjai a Starbucks saját barista képzésén vesznek részt, hogy a már jól megszokott színvonalat képviselhessék az új helyszínen is. Az üzlet az ötödik kerületben, a Podmaniczky tér 3. címen található. 

- bdpst24.hu

Check Also

Tony Leung Chiu-Wai szereplésével elindult Enyedi Ildikó új filmje, a Csendes barát forgatása

Elindult az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről rendezője, Enyedi Ildikó legújabb filmje, a …