Hogyan éljünk együtt az inflációval?

 • Szakmai rendezvény kreatívipari vállalkozásoknak és abban gondolkodó tervezőknek

Mit jelent az infláció? Milyen módon hat a vásárlók viselkedésére? Hogyan reagáljunk rá a vállalkozásunkban? Mennyire kell újratervezni, árazni? Milyen banki vagy fintech megoldások segíthetnek mindebben? Mit kezdhetünk a meglévő forintjainkkal? Ezekre a kérdésekre keresi a választ május 3-án kedden 17-20 óra között a Budapest Design Week társszervezésében megvalósuló Start Up Guide LIVE szakmai webinár. 

A Start Up Guide LIVE szakmai rendezvénysorozat tavaszi online eseménye folyamán Szenes Gábor házigazda szakértő vendégeivel az infláció témáját járja körbe. A beszélgetések három tematikus blokkban, három frappáns kérdésfelvetéssel az elmúlt fél évben történt gazdasági változásokat elemzik és a megszokott módon mutatják be a kreatívipari kkv-k számára is adaptálható megoldási javaslatokat a vállalkozáson belül felmerülő, kapcsolódó problémák megoldására. 

Az esemény során az alábbi kérdésekre keresi a választ az esemény házigazdája és meghívott szakértői. 

STARTUP GUIDE LIVE 2022

MI AZ AZ INFLÁCIÓ, ÉS HOGYAN ÉLHETÜNK EGYÜTT VELE?

 1. május 3., kedd 17:00 – 20:00 óra

TÉMÁK

 • Mi az az infláció? – Miért fontos, hogy mi hajtja az inflációt? / Mit lehet kezdeni vele? / Miben tér el a termelői és a fogyasztói árindex?
 • Mi történik infláció esetén a piacon? – Hogyan viselkedik a fogyasztó? / Olcsóbból vesz többet? – helyettesítő termékek / Mi az a strandinfláció? / Mi változik a fogyasztói kosárban? / Mi történik a beszerzési láncokkal?
 • Mi történik a cégben? – Vállalati pénzügyek infláció idején – Hogyan változhat a költségszerkezet? / Mit kezdjünk a meglévő forintunkkal? – treasure szerződések / likviditási kérdések / pénzügyi – fintech megoldások.

MEGHÍVOTT SZAKÉRTŐK

 • Dr. Kolozsi Pál Péter igazgató / Magyar Nemzeti Bank
 • Kozák Ákos társalapító-igazgató / Egyensúly Intézet
 • Kristó Zoltán ügyvezető / Riport Applications
 • Madár István vezető elemző / Portfolio 
 • Sándorfi Balázs alapító-ügyvezető / Bankmonitor
 • Suppán Márton alapító-főszerkesztő / Fintech.hu

START UP GUIDE

A Magyar Formatervezési Tanács kiemelten sikeres projektjei közé tartozó Start Up Guide egy online elérhető, bárki által szabadon letölthető, évente frissített, és kifejezetten a kreatívipari mikrovállalkozások igényeire szabott kiadvány. 2019-ben a projekt a Budapest Design Week társszervezésében elevenedett meg először, és Szenes Gábor alapító felvezetésével és moderálásával, Start Up Guide Live néven a fesztivál immáron hagyományosan megrendezett vállalkozásfejlesztési programjává vált. 

A program ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött.

Részletes program és regisztrációs felület

Esemény

Info

- bdpst24.hu

Check Also

A MOMkultban nyílik ki a hírességek postaládája

Visszatér a Beszélő levelek  Közel négy év szünet után, 2024. március 28-án újra kinyílik a …