Ajándékozzunk gondoskodást Anyák napjára!

  • Virág mellé figyelemfelhívás

Május első vasárnapja minden évben az édesanyák ünnepléséről szól. Sokan lepik meg ilyenkor édesanyjukat kézzel készített ajándékokkal, de ebben az időszakban jellemzően megtelnek az édességboltok és kígyózó sorok állnak a virágosoknál is. Mindenki igyekszik a legkedvesebb ajándékot elkészíteni vagy beszerezni, amellyel méltón hálálhatja meg édesanyja odaadását, nem is gondolva arra, hogy a legfontosabb ajándék gondoskodásunk és figyelmünk lehet. Az AVON szakértői idén Anyák napján arra bíztatnak, hogy a szokásos virágcsokor mellé ajándékozzuk törődésünket édesanyánk számára, hívjuk fel a figyelmét egészségének megőrzésére, hogy még sok-sok évig velünk lehessen és teljes életet élhessen.

Az AVON szakértői összegyűjtötték, mikre érdemes odafigyelnünk, mikre hívjuk fel szeretteink figyelmét egészégmegőrzésük szempontjából idén.

Egészséges táplálkozás: Az „Az vagy amit megeszel” híres mondás kiválóan tükrözi étkezésünk és egészségünk viszonyát. Az egészséges táplálkozás minden életszakaszban elengedhetetlen, de ahogy szüleink idősödnek, hajlamosak lehetnek megfeledkezni a megfelelő tápanyagbevitel és elegendő folyadékfogyasztás fontosságáról. Anyák napján figyelmeztessük arra édesanyánkat, hogy próbálja kerülni a cukros és a gyorsan felszívódó szénhidrátokat, megfelelő mennyiségű gyümölcs- és zöldségfogyasztással, értékes K-vitaminnal, C-vitaminnal és antioxidánsokkal támogathatja szervezetét. Plusz D-vitaminnal, kollagénnel és kálciummal megóvhatja ízületeit és megakadályozhatja az időskori csontritkulást.  Emellett hívjuk fel figyelmét az elegendő folyadékbevitelre és arra, hogy kora előrehaladtával megváltozik szomjúságérzete. Sokak számára a szomjúságérzet csak akkor válik elég erőssé, ha testük dehidratáltsága már 4-5 százalékos, holott akár 1-2 százalékos dehidratáció is negatív hatással lehet az ember mentális és fizikai funkcióira is. Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság javaslata szerint egy átlagos nőnek naponta legalább két liter folyadékot érdemes elfogyasztania, amelynek 70-80 százaléka italokból, a fennmaradó 20-30 százaléka pedig ételekből származik.

Rendszeres testmozgás: Figyeljünk arra, hogy édesanyánk rendszeresen mozogjon, hiszen elegendő mozgással hosszú évekig megőrizheti egészségét. Napi 20-30 perc séta a friss levegőn, könnyű gyakorlatok, jóga vagy kerékpározás segít karbantartani izomzatát, valamint segít megőrizni helyes testtartását. Az esetleges túlsúly megterheli a csontokat, az ízületeket, valamint a szív- és érrendszert, de rendszeres testmozgással idősebb korban is megőrizheti egészséges alakját.

Elegendő pihenés: Kérjük meg édesanyánkat, hogy törekedjen arra, hogy legalább napi 7-8 órát aludjon. A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás nélkülözhetetlen mindenki számára. A szervezetünknek szüksége van pihenésre ahhoz, hogy egészségesen tudjon működni, hiszen ilyenkor tud regenerálódni, feldolgozni a napközben bennünket ért ingereket és feltöltődni energiával.

Szűrővizsgálatokon való részvétel: Fogjuk karon édesanyánkat és kísérjük el szűrővizsgálatokra! Az egészségi állapot évenkénti felmérése nagyon fontos, hiszen csak így tudjuk az egészségügyi problémákat még idejében felfedezni. Figyelmeztessük rá, hogy jelentkezzen be nőgyógyászhoz az éves rákszűrésre, keresse fel fogorvosát és menjen el bőrgyógyászhoz anyajegyszűrésre. Emellett nagyon fontos, hogy részt vegyen mammográfiás szűrésen is, hiszen az emlőrákos megbetegedés a magyar nők egyik vezető haláloka, holott az időben észlelt daganat nagy eséllyel gyógyítható. Hazánkban évente körülbelül 7000-8000 emlődaganatot fedeznek fel, amelynek kialakulási esélye a kor előrehaladtával jelentősen növekszik.

A mentális egészség támogatása: Fontos, hogy édesanyánk ne csak végtagjait, de elméjét is tornáztassa. A szokásos virágcsokor mellett lepjük meg egy jó könyvvel vagy keresztrejtvény füzettel, így ösztönözve agya rendszeres tornáztatására, amely segít fitten tartani elméjét, ráadásul remek kikapcsolódást is nyújthat számára. 

Anyák napja alkalmából ajándékozzuk gondoskodást és figyelmet, hiszen édesanyánk egészsége az egyik legnagyobb kincs!

AVON a mellrák ellen

Az AVON kiemelt hangsúlyt fektet az emlőrák elleni küzdelem támogatására, kórházaknak pénzadományt nyújt, a Mellünk Egészségéért konferenciasorozatot támogatja az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány közreműködésével és figyelemfelhívó kampányokat szervez. Mindezeket Vásárlói és Tanácsadói közösségének támogatásával tudja megvalósítani, hiszen a katalógusban szereplő adománygyűjtő termékek teljes hasznát, illetve minden eladott terméke után 1 Ft-ot a mellrák elleni küzdelemre és a kapcsolati erőszak elleni harcra fordít.

Az Avon adománygyűjtő termékeiről a következő linken tájékozódhatunk: https://avononline.avon.hu/539/adomanygyujto-termek

 

- bdpst24.hu

Check Also

Weöres Sándor-est Harcsa Veronika közreműködésével

Modern Art Orchestra: Dob és tánc  Weöres Sándort meg se kell zenésíteni, zene eleve minden …