800 kilónyi használtruha: Megnyitott a Westend ReStore

  • A nyitó hétvégén közel 800 kilónyi használtruha gyűlt össze a Westend ReStore-ban, a bevásárlóközpont új, használtruha-gyűjtő helyiségében. 

Április 22-én, a Föld napján nyitott meg a Westend használtruha-gyűjtő helyisége, ahol az év során tematikus gyűjtéseket, jótékonysági akciókat és fenntarthatóságról szóló workshopokat is szervez majd a bevásárlóközpont. A hétvége alatt hatalmas volt az érdeklődés, a használtruha-gyűjtő helyiségben elhelyezett 2 db 400 kg űrtartalmú konténerek szinte teljesen megteltek. A nyitónapon Balogh Kinga Cirrhopp workshopján készíthettek újrahasznosítható anyagokból, azaz csomagolási hulladékból és megunt ruházatból ékszereket, kiegészítőket a látogatók.

A Westend Restore-ról

Az első emeleti üzlet esetében már a kialakításnál figyeltek a fenntarthatósági szempontokra, ugyanis régi bútoroknak és dekorációs elemeknek adtak új életet, Magyar Bernadett lakberendező segítségével. 

Hova kerülnek a leadott ruhák, textilek?

A Westend Restore-ban összegyűlt ruhák egy részét a Textrade a Magyar Vöröskeresztnek ajánlja fel a szervezet igényei alapján, a többi textil újrahasználva vagy újrahasznosítva kerül vissza a körforgásba.

“A filozófiánk és a működésünk alapelve, hogy a legjobban úgy tudunk tenni a fenntarthatóságért, ha megelőzzük a hulladékképződést, és a szó szoros értelmében újrahasználjuk a meglévő textileket. Így célunk, hogy a ruhák megmaradjanak ruhának, és ismét lehessen őket hordani” – mondta el Hartay Mihály, a Textrade kommunikációs vezetője. 

 

Mit és hogyan adhatsz le? 

A ruhákat műanyag zsákban (ilyet a helyszínen is biztosítanak) lehet leadni, ezeket a zsákokat is újrahasznosítják. Minimum egy zsák ruha leadását 100 ponttal jutalmazzák a Westend Applikációban, amit azonnali ajándékokra és kedvezményekre, sőt, faültetésre is be lehet váltani. 

“Szeretnénk motiválni azokat, akik tenni akarnak az ökológiai lábnyomuk csökkentéséért, ezért apró ajándékokkal kedveskedünk látogatóinknak. A Westend Applikáción keresztül újrahasznosított kozmetikai táskán vagy kulacson túl akár faültetést is választhatnak azok, akik ruhát adnak le a Westend ReStore üzletében. Ezzel az akcióval az őszi ültetési szezonban a kerület fásításához járulunk majd hozzá, a Woodapest csapatával közösen” – mondta el Pőcze Judit, a Westend marketingigazgatója.

Workshopolj Fankapankával május 21-én!

A Westend Restore üzlete a tervek szerint egész évben várja azokat, akik használtruhát szeretnének leadni, ezen felül havonta workshopokat és tematikus eseményeket, gyűjtéseket szerveznek majd. A soron következő május 21-én, 14 órakor Fankapanka workshopja lesz, az ezzel kapcsolatos részleteket és a regisztrációs információkat a Westend honlapján és Facebook oldalán teszik közzé hamarosan.

About bdpst24.hu

Check Also

Tegyen azért, hogy megóvja szíve egészségét!

Szeptember 29. – A Szív világnapja A szívünknek is szüksége van a törődésre és a …