A Viber bevezeti a kétlépcsős ellenőrzést, tovább erősítve a felhasználói biztonságot

A Rakuten Viber, a privát és biztonságos üzenetküldés és hangalapú kommunikáció globális vezetője bejelentette legújabb funkcióját, a kétlépcsős ellenőrzést. Az extra biztonsági lépés lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy PIN-kód és e-mail segítségével hitelesítsék fiókjukat. 

A Viber új funkciója tükrözi a vállalat elköteleződését a biztonságos, magánéletetet tiszteletben tartó online kommunikációs platform megteremtésében. A legújabb kétlépcsős hitelesítési funkció egy újabb példa arra, hogy a Viber rendületlenül elkötelezett az adatvédelem kapcsán és felhasználói számára garantálja a biztonságot a Viberen való kommunikáció során.

Azok a felhasználók, akik bekapcsolják a kétlépcsős hitelesítési funkciót, létrehozhatnak egy saját hatjegyű PIN-kódot, és megerősíthetik email címüket. A felhasználó személyazonosságát a bejelentkezésekor akár mobiltelefonon, akár asztali gépén keresztül az egyéni PIN-kód megadásával kell igazolnia. Abban az esetben, ha a kódot elfelejtik, az ellenőrzött e-mail cím segítségével a felhasználó visszaállíthatja a fiókjához való hozzáférését. 

Ezen felül a PIN-kód birtokában nem lesz lehetőség a fiók deaktiválására az asztali Viber használatával. Aki asztali számítógépen keresztül próbálja deaktiválni a Viber-fiókot, annak a PIN-kódot kell használnia.

A Viber új funkciója lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy további biztonsági intézkedéseket hajtsanak végre fiókjaik adatvédelmének érdekében. A kétlépcsős ellenőrzés védelmet nyújt a hackerek ellen, akik eltérítik a felhasználók fiókjait, hogy spameket küldjenek, vagy hozzáférjenek személyes adataikhoz. A platformon belül a nem ellenőrzött fiókok számának csökkentése nemcsak a platformon megjelenő spam üzenetek számát csökkentheti, hanem egy hatékonyabb és stabilabb alkalmazást is létrehozhat felhasználóinak, hogy világszerte kommunikálhassanak szeretteikkel. Emellett a Viber a jövőben biometrikus hitelesítés hozzáadásán is dolgozik.

A Viber-felhasználók adatainak védelme minden tevékenységünk során elsődleges prioritást élvez. Elkötelezettek vagyunk a biztonságos üzenetküldő alkalmazás biztosítása mellett, és ez az új funkció még egy szinttel magasabbra emeli ezt” – mondta Amir Ish-Shalom, a Rakuten Viber informatikai igazgatója. „A kétlépcsős azonosítás enyhíti felhasználóink biztonsági aggályait és nemcsak a fogyasztókat, hanem a vállalkozásokat is biztosítja, hogy a Viber a legmodernebb technológia használatával garantálja platformjuk biztonságát.

A Viber kétlépcsős hitelesítési funkciója Európában kiválasztott helyeken indul, mielőtt világszerte bevezetésre kerülne.

About bdpst24.hu

Check Also

Hogyan szerezhetjük vissza a cafeteria juttatásokat évközi munkaviszony megszűnés esetén?

Ne mondjunk le munkáltatóként a SZÉP-kártyára feltöltött pénzről  Sok munkáltatóban felmerülhet a kérdés, hogy mi …