Kiszűri a levegőből a vírusokat a Hisense új klímája

Egyedülálló klímával rukkolt elő a magyar piacon a Hisense. A vállalat a Fresh Master sorozatot úgy alkotta meg, hogy az már nem csak kényelmi, hanem egészségügyi szempontokat is képes kiszolgálni. A modell Hi-Nano technológiája eltávolítja a levegőben lévő vírusokat – köztük a koronavírust –, továbbá érzékeli, ha romlik a szobában a levegőminőség, magától szellőztet, és az adott helyiség CO2-koncentrációját is méri

Innovatív technológiával az egészségért

Különleges technológiával felszerelt készülékkel újította meg klímaportfólióját a Hisense. A Fresh Master modell Hi-Nano-funkciójának köszönhetően rendkívül magas, kettős (pozitív és negatív) ionkoncentrációt hoz létre, ezáltal képes eltávolítani a helyiségben lévő baktériumokat és vírusokat, köztük a korona- (SARS-CoV-2) és H1N1 vírusokat, az E.Coli baktériumokat és a penészgombát is. A független francia Texcell laboratórium kimutatásai alapján a Fresh Master két óra alatt 93,54 százalékos hatékonysággal lép fel a SARS-CoV-2 ellen, ezáltal csökkenti az esélyét annak, hogy a beteggel egy háztartásban élők megfertőződjenek. A gyártó új modellje ráadásul öntisztító is, amellyel nemcsak a por és baktériumok okozta szennyeződéseket csökkenti, hanem a gép karbantartási igényét is, így garantálva annak hosszabb élettartamát.

Optimalizált levegőminőség

A vírusok és baktériumok kiszűrésén túl a Hisense számára az is kiemelt szempont volt, hogy a készülék folyamatosan monitorozza a szobai levegő minőségét, és gondoskodjon arról, hogy az friss, tisztított és megfelelően párásított legyen. Ha egy helyiséget hosszú időn át nem szellőztetnek, a klíma fresh air technológiájával akár 3 perc alatt képes szűrt, friss levegőt befújni a szobába. A gyártó a biztonságra is gondolt, így a készülék a szoba széndioxid szintjét is figyeli, és három színskálával (a piros szín a rossz, a sárga az átlagos, míg a zöld a jó levegőminőségre utal), LED-kijelzőn jelzi, ha éppen nem optimális az adott helyiségben a levegőminőség. 

Hűtés-fűtés szupercsendes módban

A Fresh Master öt külön szabályozható ventilátorszinttel rendelkezik, továbbá hűtő és fűtő- funkcióval is bír, amelyek közül automatikusan képest kiválasztani a legmegfelelőbbet. Hűtési módban mennyezeti befúvást alkalmaz, megelőzve ezzel a kellemetlen meghülést és az izomfájdalmakat, míg a hideg téli estéken padlóbefúvással juttat meleget a lakásba. A készülék az időjárásváltozásra is reagál, így amikor kinn csökken a hőmérséklet, akkor is képes a nap melegének érzetét adni. I Feel funkciója a klíma távirányítójába szerelt hőmérővel méri, majd az ember által érzékelt hőmérséklethez igazítja működését. 

Bármilyen tevékenységről is legyen szó, a Fresh Master szupercsendes üzemmódban működik, mindössze 18 dB hangnyomásával nem zavar be a filmnézésbe, de az otthoni meetingek miatt sem kell új helyiséget keresni a működése alatt.

Okos és energiahatékony

A gyártó egyre nagyobb hangsúlyt fektet a környezetkímélő megoldásokra is, így az új klíma a legmagasabb A+++ besorolást, valamint szezonális energiahűtési (8,5) és fűtési hatékonysági (5,1) értékeket kapott. A készülék az otthoni Wi-Fi rendszeren, Google és Amazon otthoni asszisztenseken túl a vállalat Connect Life új alkalmazásával is működtethető, amelyhez az okosháztartásokban további Hisense-készülékek, a jövőben pedig, akár Gorenje-háztartási gépek is csatlatkoztathatók lesznek.

A Hisense legújabb Fresh Master modellje 399.950 forintos bruttó javasolt fogyasztói áron már elérhető a hivatalos viszonteladóknál. 

A termékről további információ az alábbi oldalon található: 

https://www.hisense-klima.hu/termek/hisense-fresh-master-35-kw-split-klima-szett/

- bdpst24.hu

Check Also

Ünnepélyes alapkőletétellel vette kezdetét a sátoraljaújhelyi Continental Dohányipari Csoport ingatlanfejlesztési beruházása

Új, három csarnok felépítését, gépbeszerzéseket és energetikai korszerűsítést is magában foglaló, mintegy 16,5 milliárd forint …