Closeness // Simon-Mazula Tibor önálló kiállítása //

  • LAVOR Collective Art Salon
  • 2022.04.15.-2022.05.15.

Simon-Mazula Tibor „Closeness/Közelség” című kiállításának anyaga egy korábbi sorozat folytatásaként, a pandémia időszakára, a gyorsan fejlődő technológia rendkívül erős hatására és a valóság érzékelésének többrétegűségére reflektál. A művész az emberi érzelmeket, kapcsolatokat és a hétköznapi pillanatokat jeleníti meg vásznain, ezen túlmenően a felszínen alig észrevehető, de annál erősebb fogalmakat tükröznek festményei, mint az elkötelezettség, az ébredés és maga az emlékezés lenyomatai.

„Minden munkám alapja a kompozíció. Ez két tartóoszlopon nyugszik: a pontosan megkonstruált szerkezet: a rács, valamint a sötét és világos foltok kiegyensúlyozott arányának teóriája. Mindkét megközelítés segít a harmónia építésében, ami inkább azt a vágyamat tükrözi, hogy megnyugvást nyújtsak a nézőnek egy érzékeny, tiszta kép látványával, minthogy magam számára stabilitást, kiegyensúlyozottságot teremtsek. Ez az én válaszom az állandó zajra, a merev ellentmondó vélemények okozta folyamatos konfliktusokra, amiket a technológia uralta világban naponta hallok és látok.” – fogalmazza meg gondolatait Simon-Mazula Tibor.

A szépség megtestesítője, a művész felesége, Diana, aki minden egyes alkotásának központi figurája, egyúttal múzsája és akinek személyén keresztül az emberi élet legösszetettebb pillanatait ábrázolja a fizikai terekben és a mindennapi cselekedetein keresztül. Simon-Mazula legbelsőbb és legintimebb élményei a személyhez és a privát terekhez, életterekhez, finoman rajzolt mozdulatokhoz kötődik, a személyiség érdekli, a jelen valósága, a pillanat őszintesége. Mély titokzatosság lengi körül festményeit, a szürke, a kék színek egészen újszerű minőséget hordoznak, a hagyományos anyagok, mint a csonthamu, a habkő, a márványpor és a timföld egészen egyedi használatával. Simon-Mazula izgalmas vizuális párbeszéde az Amerikai Egyesült Államokban eltöltött hét év és a kelet-közép-európai gyökerekkel rendelkező művész észak-kaliforniai Bay Area figuratív művészeti mozgalmának hatásával.

Kurátor: Molnár S. Szonja

A kiállításon az Elemi Szépség – Simon-Mazula Tibor festményei c. művészeti album is megvásárolható.

A megnyitó eseményét a Cointreau támogatja. A francia művészet aranykorában született Cointreau számos koktél nélkülözhetetlen összetevője. A művészet a koktélokban is visszaköszön, hiszen a Cointreau különlegessé varázsol bármilyen italt. Closeness kiállításunk megnyitóján most Te is felfedezheted, hogy mi is az a „je ne sais quoi”, ami a Cointreau-t olyan egyedivé teszi.

https://www.cointreau.com/
The Art of the Mix

Megnyitó időpontja //
2022. 04. 15. Péntek 18:00
18:30-19:00 Tóth Dániel énekes jazz estje
Fb event: https://www.facebook.com/events/1005681270347476

A megnyitó eseménye 18.00 és 20.00 között nyilvános.
A megnyitó utáni privát eseményen való részvétel díja: 5.000.- Ft
(A belépő 50% kedvezményt biztosít a tombola árából.)

A megnyitó eseményen a Cointreau Fizz adja meg az alaphangulatot, Tóth Dániel pedig az 1930-40-es évek jazz és swing-korszak dalait hozza el nekünk a Salon termeibe, ahol újraéled a korabeli bohém művészvilág atmoszférája.

Helyszín //
LAVOR Collective / Art Salon
1077 Budapest, Wesselényi u. 6.
15-ös csengő
https://www.lavorcollective.com/
https://www.instagram.com/lavorcollective

- bdpst24.hu

Check Also

A Night Verses lesz PLINI előzenekara 

A Night Verses rajongókra jó idők járnak, az instrumentális trió ugyanis idén nyáron PLINI vendégeként …