Gryllus Dániel: Pál apostol – dalok Pál levelei szerint

  • jubileumi koncert a húsvéti készülődés jegyében
  • április 14., csütörtök, 19 óra – Várkert Bazár

A húsvéti időszakban is a megszokott műfaji sokszínűséggel várja az érdeklődőket a Várkert Bazár. A készülődés jegyében nagycsütörtökön Gryllus Dániel és zenésztársai lépnek fel egy többszörös jubileumot ünneplő húsvéti koncerten.

A húsvéti készülődés jegyében nagycsütörtökön lép fel Gryllus Dániel zenésztársaival a Pál apostol – dalok Pál levelei szerint című különleges koncerten, amely összművészeti élményt kínál az érdeklődőknek. 

Pál Jézus kereszthalála után megtérve lett keresztényüldözőből apostollá és leveleiben máig aktuális tanításait fogalmazta meg. A levelek üzenetét elevenítette fel Sumonyi Zoltán megzenésített verseivel Gryllus 1991-ben, azóta számtalan helyszínen megfordult a produkció hazánkban és külföldön egyaránt. 20 évvel később, 2011- jelent meg a Pál apostol – Utazás téren, időn és hangokon át című könyv is jeles megszólalókkal. 2021-ben, a koncert 30. és a könyv 10. évfordulóját ünnepelte volna az előadás a Várkert Bazárban, de a pandémia miatt erre nem kerülhetett sor. Idén húsvétkor nyílik végre lehetőség a közös ünneplésre húsvét időszakában, ahol ezúttal Gryllus Dániel mellett Szirtes Edina Mókus és Ferenczi György lép fel az Első Pesti Rackákkal. A többszörös évfordulón mutatják be a kapcsolódó kötet második, bővített kiadását is. 

Az összművészeti est nyitányaként Fabiny Tamás püspök köszönti ünnepi gondolataival a közönséget, az előadás ideje alatt pedig megtekinthetők Sinkó István festőművész alkotásai is, melyeket a dalsorozat ihletett.

További információk:

https://varkertbazar.hu/esemenyek/pal-apostol-dalok-pal-levelei-szerint

About bdpst24.hu

Check Also

Friss kutatás: Minden 2. magyar előfizetne wc-papírra vagy borotvára

A magyarok háromnegyedének van online előfizetése valamilyen termékre vagy szolgáltatásra, esetleg ezek ötvözetére, és a …