Babát vár Illés Fanni paralimpikon

Várandós a világ- és Európa-bajnok, paralimpiai bajnok magyar paraúszó, Illés Fanni. A legutóbb az akadálymentes vásárlás mellett kampányoló sportoló a GLAMOUR magazinnak mesélt először nyáron érkező kisbabájáról. 

A paralimpikon és edzője, Szabó Álmos tavaly jelentették be eljegyzésüket. Fanni akkor azt mondta, nagyon hálás a sornak párjáért. „A paralimpiai aranynál, ha jobban vágytam valamire, az egy igazi társ az életben. Most mindkettő megvan, nem hiszem, hogy ennél boldogabb tudok lenni” – nyilatkozta akkor a sportoló. Közös életük most új szakba lépett: úton van első gyermekük. 

A boldog kismama várandóssága hatodik hónapjában a GLAMOUR magazinnak beszélt először boldogságáról, valamint a tabukról és előítéletekről, melyekkel kismamaként szembe kell néznie. „Sok az előítélet, és az emberek fejében felmerül, ha egy sérüléssel, végtaghiánnyal élő embert látnak, hogy esetleg a gyerekénél is ez előfordulhat, és hogy mekkora felelőtlenség gyereket vállalni! Tudni kell, hogy ez csak velem történt, ez nem genetika. Nagyon sokszor találkozom azzal is, hogy azt gondolják az emberek, hogy életképtelen vagyok, és hogy állandó segítségre szorulok. Pedig nagyon aktív, teljes életet élek, jó lenne, ha ezt látnák az emberek is. Fontos, hogy attól, hogy valaki valamilyen helyzetben van, teljesen mindegy, hogy mozgássérült, látássérült, szellemileg sérült vagy autista, akkor is éli az életét, a társadalomnak segítenie kell őt, hogy méltó életet élhessen, nem ítélkezni!” – fogalmazta meg a boldog kismama, aki a karrierjét aktivistaként mindig a fogyatékkal élők láthatóságának, érdekeik érvényesítésének szentelte. A GLAMOUR exkluzív interjújából kiderül, hogy hogyan tervezik az első hónapokat, hogyan készül a következő versenyekre, megmérettetésekre a paralimpikon úszónő.

A teljes interjú itt érhető el: https://www.glamour.hu/sztarhirek/illes-fanni-terhes/fykgxm9

Fotókredit: GLAMOUR/ Annoni Zita

- bdpst24.hu

Check Also

Perspektíva Összművészeti Fesztivál // Karaván Fesztivál

május 24-27., Karaván Színház; Független Színház Az első alkalommal megvalósuló Perspektíva Összművészeti Fesztivál fókuszában a …