A Virtuózok igazgatója is szavazhat a Nemzetközi Emmy-díjasokra: a nemzetközi tévés akadémia tagja lett

  • Simon Jones, a magyar klasszikus zenei tévés tehetségkutató brit elnökségi tagja, az American Idol ötletgazdája mostantól szavazhat a jelöltekre.

A korábban maga is Emmy díjra-jelölt tévés 2021-ben csatlakozott a Virtuózok nemzetközi menedzsmentjéhez. Az eredetileg jogász végzettségű Simon Jones szakterülete a stratégiai tévéműsor-beruházás, filmfinanszírozás és játékfilm forgalmazás, korábban az X-Faktor kitalálójával, Simon Cowell-lel dolgozott, most a Virtuózok executive producereként segíti a magyar alapítású programot.

Simon Jonest a Televíziós Művészetek és Tudományok Nemzetközi Akadémiája (The International Academy of Television Arts & Sciences) tagjává választották április 1-én Berlinben. Mostantól ő is jelölhet tagokat az akadémiára, és szavazhat a Nemzetközi Emmy-jelöltekre is – adta hírül a Virtuózok. A testület tagja Magyarországról Gera Marina színésznő és Káel Csaba rendező is.

Az akadémiai tagság élethosszig tart. Simon Jones-t a Virtuózok alapítója, Peller Mariann kísérte el az eseményre.

Idén nyolcadik évadába lép a népszerű magyar klasszikus zenei tévés tehetségkutató, a Virtuózok. 2022-ben is a téli műsorstruktúrában, novemberben mutatják majd be mind az öt résztvevő ország tévécsatornái a “Visegrádi Virtuózok+Szlovénia” műsort, így idén is akár 70 millió ember ismerheti meg hazánk és a régió gazdag zenei hagyományait. Az évad nagy újdonsága, hogy idén először a szomszédos országok magyarajkú településein is keresi a műsor a kiemelkedő tehetségeket. 

„Simon Jones csatlakozásával számtalan új lehetőség, nemzetközi piacok nyíltak meg a Virtuózok előtt. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy ilyen szakemberekkel erősíthetjük a stábunkat. Ez is azt jelzi, hogy a Virtuózok immár nem csak hazánkban, de nemzetközi szinten is ismert és elismert márka és misszió lett.” – mondta el Peller Mariann, a műsor producere.

- bdpst24.hu

Check Also

Tündöklő fények és mikulásvirág

Ötletek adventi dekorációhoz Elérkezett az adventi időszak, ami mindig a meghittségről és a kellemes, nyugodt …