A Skanska Nordic Light irodaházban található székhelye WELL Health & Safety minősítést kapott

A Skanska magyarországi székhelye, mely a Nordic Light irodakomplexumban található, WELL Health & Safety minősítést kapott. Ezt a rangos tanúsítást a legmagasabb szintű biztonsági paraméterekkel rendelkező, fertőzések kockázatát csökkentő és egészséges, biztonságos munkakörnyezetet kialakítását lehetővé tevő irodaterek kapják.

A WELL Health & Safety besorolás egy olyan, bizonyíték alapú és harmadik fél által ellenőrzött minősítés valamennyi épület- és tértípus számára, melynek célja, hogy támogassa a tulajdonosokat és üzemeltetőket abban, hogy biztonságosabb tereket hozzanak létre, készítsenek elő az irodákba visszatérő bérlőik, látogatóik és éríntettek számára a pandémia utáni környezetben. A Skanska volt az első fejlesztő Európában, amely megkapta a WELL Health-Safety minősítést nyolc épületre Lengyelországban, Romániában és Csehországban, és minden új fejlesztéséhez kapcsolódóan is folytatni szeretné ezt a gyakorlatot. Egy lépéssel tovább haladva a vállalat most megszerezte a WELL Health & Safety tanúsítást a létesítményüzemeltetésére és kezelésre vonatkozóan a saját irodái számára a közép-kelet-európai országokban, ideértve a Skanska Nordic Light irodaházban található székhelyét is.

A Skanska 480 négyzetméteres budapesti irodája belsőépítészeti terveit a LAB5 magyar építészeti stúdió készítette, együttműködve a fejlesztővel. Különös hangsúlyt helyeztek az irodai felhasználók jóllétére, a funkcionalitásra és a zöld környezetre a Skanska fenntartható és jövőbiztos irodai környezet iránti elképzelései mentén. A fejlesztő svéd gyökerei által ihletett irodatér természetes és pihentető légkört nyújt, a növények és fák térelválasztóként való integrálásával és minőségi, fenntartható anyagok használatával.

“A székhelyünk minősítési folyamata során különböző kategóriákat értékeltek, mint például a takarítás és higiénia, a vészhelyzeti készültségi programok, az egészségügyi szolgáltatások, a levegő- és vízminőség figyelése és kezelése, az érintettek bevonása és a kommunikáció, valamint az innováció. A budapesti irodánk figyelemreméltó eredményt, 18 jellemzőt ért el az összes fent említett kategóriában, továbbfejlesztett tisztítási gyakorlatokat és eljárásokat dolgoztunk ki a felületi érintkezés csökkentésére, monitorozzuk és kezeljük a levegő és víz minőségét, valamint tervet készítettünk az irodaterületre való egészséges visszatéréshez. Az irodai munkavégzés elengedhetetlen része az üzletmenet folytonosságának biztosításához, a csapatmunka és a kollaboráció lendíti előre az innovációt – és ez inkább személyesen történik meg. Viszont elengedhetetlen, hogy biztonságosan használható irodaterekkel rendelkezzünk, és ez az új minősítés minden nap igazolja az embereink biztonságát.” – mondta Schmidt András, a Skanska magyarországi kereskedelmi fejlesztési üzleti egységének fenntarthatósági vezetője.

A WELL Health & Safety minősítés célja, hogy prioritásként kezelje a munkavállalók, a látogatók és az éríntettek egészségét és biztonságát hosszú távon, igazolja, hogy a tanúsított terek teljesen biztonságosak a használók számára. Ezt a minősítést, melyek a legmagasabb biztonsági előírásoknak megfelelő irodaterek kaphatják meg.

További információ: www.skanska.hu 

- bdpst24.hu

Check Also

Hogyan neveljünk önbizalommal teli gyermeket?

Ha megkérdezünk egy szülőt arról, milyennek látja gyermekét, elsősorban pozitív tulajdonságait, erősségeit kezdi el sorolni. …