Anna Karenina – meglepetés-bemutatóra készül a Miskolci Nemzeti Színház

A Miskolci Nemzeti Színház énekkara rendhagyó és különleges produkcióval készül, melyben az opera és a musical műfaja találkozik: Kocsák Tibor és Miklós Tibor Anna Karenina című musical-operáját, mely Lev Tolsztoj azonos című műve alapján készült, koncertszerű, látványos elemekkel, vetítésekkel, a történetet bemutató jelenetekkel két részben viszik színpadra az énekkari művészek.

Meglepetés-bemutatóra készül a miskolci színház, ugyanis az április 7-i Anna Karenina eredetileg nem volt műsorra tűzve az évadhirdetés idején. Kriston Milán énekkari művész már régóta tervezte színre vinni Kocsák Tibor és Miklós Tibor musical-operáját, amely Lev Tolsztoj egyik leghíresebb regényéből készült. – Az, hogy ilyen sűrű évad mellett engedélyt kaptunk rá, hogy ezt a produkciót létrehozzuk, hatalmas támogatás a színház részéről. Szívvel-lélekkel készítettük, és bízom benne, hogy a nézők tetszését is elnyeri majd – mondja az énekkari művész, aki a kétfelvonásos előadás összeállításáért felel. – Az énekkarunkban jelenleg vannak olyan emberek, akik ezt a nehéz zenei anyagot el tudják énekelni és szerintem ez egy igazi csoda. A címszereplőt Zamatócky Florianna alakítja, akinek nincs könnyű dolga, hiszen rendkívül komoly, kihívást jelentő dalokat írt a szerző Anna karakterének, és Florianna ezt gyönyörűen elénekli. Számomra ez nem arról szól, hogy én csinálok valamit, hanem, hogy mi közösen hozunk létre valamit: attól csoda, és attól működik, hogy mindenki kiveszi belőle a részét. Itt most mindenki főszereplő – mondja elismerő szavakkal Kriston Milán. 

A zeneszerzővel egyeztetve a miskolci Kamaraszínház színpadán nem a teljes előadás lesz látható: két részben, felvonásonként 45 percben adják elő Anna Karenina történetét. – Koncertként hirdetjük, azonban a nézők ennél jóval többet fognak kapni. Korhű jelmezek és látványos vetítés segíti megteremteni az atmoszférát, mozgásában is próbáltuk izgalmassá tenni az előadást, hogy ne „csak” egy koncert legyen – meséli Kriston Milán, aki elmondta, szűk egy hónap alatt készítették el a két felvonást. – Én mindig Vronszkijnak szurkolok, hiszek abban, hogy valamilyen módon működhetett volna ez a kapcsolat, de hát természetesen nem egy egyszerű történetről van szó. Ami még különleges, hogy a Miskolci Nemzeti Színházban eddig még nem volt műsoron Kocsák-mű, úgyhogy ez egy mérföldkő is a színház életében – ismerteti Kriston Milán.

Kocsák Tibor-Miklós Tibor

Anna Karenina

musical-opera koncert

LEV TOLSZTOJ azonos című műve alapján.

Anna Karenina ZAMATÓCKY FLORIANNA

Karenin KOLOZSI BALÁZS

Vronszkij KRISTON MILÁN

Levin LAKAI RÓBERT

Kitty GELLE ANIKÓ

Sztyíva BÁRÁNY ZSOMBOR

Lídia HASAS BEATRIX

Dolly VAJDA ÉVA

Pópa DEMETER SÁNDOR

Cord MOLNÁR ISTVÁN

Koreográfus: KOCSIS ANDREA, LUKÁCS ÁDÁM

Összeállította: KRISTON MILÁN

Bemutató: 2022. április 7. 19:00 Kamaraszínház

  •  Fotók: Gálos Mihály Samu

About bdpst24.hu

Check Also

Tegyen azért, hogy megóvja szíve egészségét!

Szeptember 29. – A Szív világnapja A szívünknek is szüksége van a törődésre és a …