Seidl Dénes, a ZeneMűvek társalapítója Fischer Annie zenei ösztöndíjat kapott 

  • Óriási érzés, hogy hisznek bennünk! 

Seidl Dénes trombitaművész, zenepedagógus 2022. március 31-én vette át ünnepélyes keretek között a Fisher Annie ösztöndíjat. Dénes-Worowski Marcell karmesterrel együtt ünnepeltek, akivel egy éve hozták létre a ZeneMűvek kezdeményezést. 

Óriási bizalmat érzünk mi zenészek, amikor egy ilyen lehetőség megadatik. Lehetőség és egyben elismerés, hogy jó helyen vagyunk és megfelelő irányba tartunk. Minden támogatás azt mutatja, hogy a komolyzenei életre van igény, csak a megfelelő formát kell kitalálni ahhoz, hogy eljusson a közönséghez. Éppen ezért dolgozunk azon Dénes-Worowski Marcell karmester barátommal, hogy a klasszikus zenét közelebb vigyük a fiatalokhoz” mondta Seidl Dénes. 

A ZeneMűvek az a vállalkozás, amellyel lehetőséget teremtünk arra, hogy mindenki megtalálja a számára testhezálló komolyzenei műsort, és benne a zenei élményt mondta Dénes-Worowski Marcell, akivel együtt alapította Dénes a ZeneMűvek kezdeményezést. Ennek a zenei élménynek elérése céljából létrehoztak többek között egy olyan új komolyzenei talkshow műfajt, a Zene Showját, amely formabontóan ötvözi a beszélgetős műsorokat a zenekari koncert élménnyel. Emellett nyáron várható a Music ül a fűben elnevezésű piknik koncert a Millenárison, amelyet szintén a MÁV Szimfonikus Zenekarral közösen hívtak életre. Ezen kívül már jól működik a Koncert Plusz előadássorozat is, amely elsősorban fiatal egyetemista hallgatóknak szól, akiknek  közvetlenebb hangulatban ismertetik a zenei műveket. 

A kezdeményezés önfenntartó, minden forrás a ZeneMűvek projektek minőségi megvalósítását segíti. Éppen ezért hozták létre most saját patreon oldalukat is, ahol különféle támogatói lehetőségek kerültek kialakításra. Emellett külön öröm, hogy az ösztöndíj keretében is támogatást kapott Dénes.

A Fischer Annie fiatalokat támogató ösztöndíj célja, hogy előtérbe hozzák a legtehetségesebb művészeket,  és jobban bemutassák őket az egész országnak. A Fischer Annie zenei–előadó-művészeti díjat Fischer Annie-ról, a háromszoros Kossuth-díjas magyar zongoristáról, kiváló művészről nevezték el. Az állandó pénzbeli támogatás mellett a zongorista személyével, példájával is szeretnék inspirálni a  fiatal, hangszeres és énekes szólistákat arra, hogy elinduljanak pályájukon. Az ösztöndíj egy éven át számos zenész részére biztosít támogatást, és emellett  fellépésekhez segíti a díjazottakat. 

Érdemes a ZeneMűvek Facebook oldalát követni, ahol a legfrissebb információk megtalálhatóak! 

- bdpst24.hu

Check Also

Novemberben a mozikban a Valami Amerika és a Kincsem rendezőjének új romantikus vígjátéka

Udvaros Dorottya, Lovas Rozi és Ember Márk bejelenti Herendi Gábor új filmjét. Az elmúlt harminc …