BEMUTATKOZIK AGATHA CHRISTIE LEGKÜLÖNLEGESEBB DETEKTÍVJE

  • A skandináv nyomozó története korunkban játszódik

Egy nyomozó, aki egy világhírű szerző fejéből kipattant szerző fejéből pattant ki… Ő a skandináv Hjerson, Agatha Christie saját magáról mintázott hősének kreálmánya, akit hazánkban az Epic Drama mutat be, 2022. április 4-étől hétfőnként 21 órától.

Hogy is van ez?
Agatha Christie univerzumában létezik egy Ariadne Oliver nevű figura, aki azon kívül, hogy jó barátja Hercule Poirot-nak, maga is krimiíró. Christie egyértelműen saját alteregójának szánta őt, olyannyira, hogy Olivernek is van egy saját visszatérő detektívhőse, aki nem más, mint Sven Hjerson, a skandináv magánnyomozó. Nos, ő kapott most külön sorozatot  Agatha Christie’s Hjerson címmel, és egy meglepő újdonsággal: a történet napjainkban játszódik, így díszletben-jelmezben igen jelentősen eltér az eddig képernyőre vitt Agatha Christie-sorozatoktól.

És ez még nem minden! Hjersont ezúttal egy már visszavonult detektívként láthatjuk, aki arról volt híres, hogy elképesztő megfigyelőkészséggel rendelkezett, és a legapróbb visszajelzésekből is képes volt olvasni az emberek fejéből. Megannyi ügyet göngyölített föl karrierje során, de hirtelen úgy döntött, hogy abbahagyja. És ez a sorozat nem a szokásos csavarral hívja őt vissza a „nyugdíjból”: Klara Sandberg, a szebb napokat látott tévés producer úgy dönt, hogy forgat egy valódi bűneseteket feldolgozó dokumentumsorozatot, amelyhez Hjersont szeretné megnyerni főszereplőnek. Csakhogy még nem ismeri őt, így helyet intéz magának a hajón, amivel a férfi – egy családi tragédia miatt – éppen hazafelé tart. És ekkor gyilkosság történik…

A Hjerson meglehetősen szabadon értelmezi hát Christie könyveit, ugyanakkor nem a skandináv krimiktől megszokott komor hangulatot tükrözi. Patrik Andersson, a széria egyik producere szerint egy könnyed, innovatív és mosolygásra késztető sorozatra számíthatunk, ami a krimik nagyasszonyának rajongótáborát világszerte megszólítja, ugyanakkor nem kényelmesedik bele a hasonló alkotások szokványaiba. A címszerepet Johan Rheborg játssza, Svédország egyik legnagyobb komikusa, aki azért drámai szerepeket is képes remekül eljátszani, míg Klarát az a Hanna Alström játssza, akit mi a Kingsman-filmekből ismerhetünk. A Hjerson az Epic Drama sorozatcsatornán hétfőnként egy-egy esetet dolgoz fel, ugyanakkor könnyed sztorija egy egész évadot átsző.

- bdpst24.hu

Check Also

Novemberben a mozikban a Valami Amerika és a Kincsem rendezőjének új romantikus vígjátéka

Udvaros Dorottya, Lovas Rozi és Ember Márk bejelenti Herendi Gábor új filmjét. Az elmúlt harminc …