Dubaji Világkiállítás: Több mint 30 000-en csatlakoztak a világ első interaktív közösségi sakkszimultánhoz

Március 20-án Polgár Judit és a Dubaji Világkiállítás Magyar Pavilonja olyan globális és integrált társadalmi esemény házigazdái voltak, amelynek keretében virtuálisan bárki élőben játszhatott minden idők legjobb női sakkozója ellen. A 11 táblás online szimultán során Polgár Judit tíz, összesen 6 milliós táborral rendelkező influenszerrel és követőikkel, a „világtáblán” pedig praktikusan a világ ellen játszott. Több, mint 30 ezren csatlakoztak be a közvetítésbe élőben, a világ táblán 77 országból játszottak Judit ellen. A Magyar Pavilon kupolatermében felvett közvetítést azóta közel 900.000-en nézték meg online.

„Csodálatos volt látni, tapasztalni, hogy az influenszerek vezetésével a közösségek milyen aktívan és lelkesen töltöttek el több órát a sakkal a stratégián, a lépéseken gondolkozva. A sakk volt a közös nyelv a kultúrák között” – mondta Polgár Judit.

„Egyedülálló kezdeményezés, ami új rekordot hozott a sakk világba. Rengeteg érdeklődő és sakkrajongó csatlakozott a világ minden tájáról, akik összesítve több mint 50 000 órát töltöttek el a Magyar Pavilon által szervezett esemény követésével. Judit még tovább tágította a sakkban lévő lehetőségeket, kihasználva a különböző kommunikációs technikákat és platformokat.” – tette hozzá a FIDE, a Nemzetközi Sakkszövetség.

- bdpst24.hu

Check Also

Tony Leung Chiu-Wai szereplésével elindult Enyedi Ildikó új filmje, a Csendes barát forgatása

Elindult az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről rendezője, Enyedi Ildikó legújabb filmje, a …