ÁTADTÁK A MERCURE TOKAJ CENTERT

Az Accor, a világ vezető szálloda- és vendéglátóipari csoportja Magyarországon bővíti elismert márkákból álló portfólióját. A csoport Tokajban, Magyarország egyik leghíresebb borvidékén nyitja negyedik Mercure hotelét, amely a márka első vidéki desztinációja az országban. A szálloda áprilistól fogadja első vendégeit.

Az Accor a vendégek által kedvelt márkaportfóliójának bővítésével erősíti vezető pozícióját a közép- és kelet-európai szállodaiparban, és a Hotel Tokaj Kft.-vel kötött megállapodásnak köszönhetően nyit új Mercure szállodát Tokajban. A Mercure Tokaj Center átadóján részt vett többek közt Dr. Ináncsy Miklós a Hotel Tokaj Kft. képviseletében, Posta György, Tokaj polgármestere, Dr. Koncz Zsófia országgyűlési képviselő és Horváth Péter, a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt vezérigazgatója.

A hotelnek helyet adó régi épületet teljesen rekonstruálták és felújították. A szálloda minden szobájából gyönyörű kilátás nyílik a Tiszára és Tokaj emblematikus hegyére. Ez szimbolikusan például a fürdőszobák dekorációjában is megjelenik, a régió kiváló boraira pedig a korábbi szállodából megőrzött szőlőszem alakú lámpabúrák emlékeztetnek. A tervezésnél olyan anyagokat, színeket használtak fel, amelyek a hotelt körülvevő természetben megtalálhatóak.

A Mercure Tokaj Center Budapest mellett a márka második desztinációja az országban. Négy emeletén 55 modern és kényelmes szobát kínál, a legfelső emeleten executive apartmanokkal. A vendégeket étterem, fedett és szabadtéri úszómedencék és spa, valamint helyi finomságokat kínáló borbolt is várja.

„A tokaji Mercure egy nyolcvanas évekből származó ikonikus épületben kap helyet, amely korábban a város egyetlen szállodája volt. A történelmi helyszín és a lenyűgöző környezet együtt tökéletes élményt nyújt majd a vendégek számára, szorosan kapcsolódva a Mercure márka lényegéhez – mondta el Nyiri Csilla, a Mercure Tokaj Center vezetője. – Tokaj Budapest és a Balaton után az egyik leggyorsabban fejlődő turisztikai régió Magyarországon, a Mercure Tokaj pedig a város legnagyobb szállodájaként üzemel ezentúl.”

 

 

A Mercure Tokaj Center nem csak külsejében illeszkedik a festői zöld tájhoz, de a márkához híven nagy hangsúlyt fektet a fenntarthatóságra is. Nem használ műanyag italos palackokat: minden minibárban kizárólag üveges italokkal találkozhatnak majd a vendégek, a szálloda más részein pedig újrahasznosított palackokban szolgálnak fel szénsavmentes és szénsavas vizet. Az egyszer használatos műanyag termékeket is kerüli a Mercure, és a papír alapú tájékoztatókat is digitális eszközökkel váltják fel.

 

 „A Mercure márka felső-középkategóriás szállodáiban a vendégek teljeskörű élményeken keresztül ismerik meg a választott úti célt. Izgatottan várjuk a projektet, amellyel a márkát elvihetjük a főváros mellett a második magyarországi városba is – mondta Sabina Bartyzel, az Accor kelet-európai regionális igazgatója. – Különösen nagy öröm számunkra, hogy az egyik leghíresebb magyar borút és az egyik legnépszerűbb magyarországi turisztikai célpont ad otthont az első Budapesten kívüli Mercure hotelnek. Hiszünk abban, hogy minden vendéget megérint majd a hely szelleme és elnyeri tetszésüket a vidék és a szálloda is.”

  

Az új hotel tulajdonosa a többek között ingatlannal, turizmussal és mezőgazdasággal foglalkozó magyar Hotel Tokaj Kft. A cég már rendelkezik néhány szállodával az országban, például Hajdúszoboszlón, a Tokajhoz közeli népszerű fürdőhelyen. A Mercure Tokaj Center szállodát Sáros László jegyzi, a generáltervező a BORD Építész Stúdió.

A Mercure Tokaj Center központi, Tisza-parti elhelyezkedése miatt a főbb látnivalók gyalog is könnyen elérhetők. Az UNESCO világörökségi listáján szereplő Tokaj Magyarország leghíresebb borvidéke, egyre népszerűbb utazási célpont. A város több mint ezeréves borászati hagyományáról és világszínvonalú borairól ismert. Az ország legészakibb részén, a Zempléni-hegység lábánál fekvő Tokaji borvidék Szlovákia délkeleti sarkába nyúlik. A városról elnevezett régiót a dombok mentén elszórtan elhelyezkedő, a Tisza és a Bodrog folyók közé ékelődő 28 település alkotja.

- bdpst24.hu

Check Also

A Night Verses lesz PLINI előzenekara 

A Night Verses rajongókra jó idők járnak, az instrumentális trió ugyanis idén nyáron PLINI vendégeként …