Idén először ítélik oda a Wacław Felczak-díjat

  • Felczak Gála: 03.23., szerda – Magyar Tudományos Akadémia
  • A Wacław Felczak Alapítvány fő célja a lengyel-magyar barátság és együttműködés további elmélyítése, a magyar és a lengyel nemzet közötti barátság kulturális örökségének megőrzése. Az Alapítvány fennállása óta először, március 23-án, a lengyel-magyar barátság napján megrendezi a Felczak Gálát. 

A Gála a Magyar Tudományos Akadémia épületében kerül megrendezésre, maga az esemény látogatása meghívóval előzetes regisztrációt követően lehetséges. Köszöntőt mond Dr. Biernacki Karol az Alapítvány kuratóriumának elnöke, Jerzy Snopek a Lengyel Köztársaság rendkívüli és meghatalmazott nagykövete, valamint Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi bizottságának elnöke. A rendezvény remek találkozási lehetőséget teremt a hazai lengyelség képviselőinek, illetve a lengyel és a magyar nemzet közötti barátság elmélyítésért dolgozó szakemberek, polonisták számára. Az eseményen a  Wacław Felczak-díj is átadásra kerül. A díjat az Alapítvány kuratóriuma azzal a céllal hozta létre, hogy ezzel is elismerje azon személyek munkáját, akik az évszázadokon átívelő lengyel–magyar barátság eszméjének továbbörökítéséhez kiemelkedő mértékben hozzájárultak.   

A Gálán Magyarország egyik legnagyobb karitatív szervezetével, az évente több százezer embernek segítséget nyújtó Magyar Máltai Szeretetszolgálattal karöltve adománygyűjtést is szervezünk az Ukrajnából menekült emberek megsegítésére. A Gála helyszínén a résztvevőknek lehetőségük lesz pénzbeli adományaikat elhelyezni a szervezet gyűjtődobozába.

Azt, hogy ki kapja idén a Wacław Felczak-díjat a Gálát követően olvasható lesz a wfa.hu oldalon, ahol az eseményről készült videó is megtekinthető majd. 

Az alapítvány aktuális pályázatairól és a magyar-lengyel vonatkozású hírekről is mindig talál információt az alapítvány Facebook és Instagram oldalán. 

- bdpst24.hu

Check Also

Új kiállítás és új műtárgy az Iparművészeti Múzeumban

A Múzeumok Éjszakájára több éve új kiállítással készül az Iparművészeti Múzeum, az idei évre a …