TONY – Kamaraszínház a Klebelsberg Kastélyban

  • március 25., péntek, 19:00 – Klebelsberg Kastély
  • Virtuális utazás egy időtlen királynővel – kamaraszínházi előadás

A Tony című előadás az 1848-as forradalom és szabadságharc hőseinek és mártírjainak, azon belül is egy példaértékű házaspárnak, gróf Zichy Antóniának és gróf Batthyány Lajosnak kíván méltó emléket állítani. Az egyszemélyes produkció egy végtelenül erős és erkölcsös, kitartó és intelligens asszony példáját bemutatva ad erőt, hitet és bíztatást mindannyiunk számára.

A Tony irodalmi est című előadás az 1848-as forradalom és szabadságharc hőseinek és mártírjainak, azon belül is egy példaértékű házaspárnak, gróf Zichy Antóniának és gróf Batthyány Lajosnak kíván méltó emléket állítani. A produkció „flashback” egy teljes életútra: gróf Batthyány Lajosné Zichy Antónia, akit társaságban Tonynak hívtak, emlékképekben meséli el életét. Az élő színészi játékot zenei betétek, rekonstruált hangbejátszások gazdagítják, melyek nem csupán hitelessé, de valóságosabbá teszik a virtuális utazást.

Az est egy modern királynőnek kíván emléket állítani, aki a megbocsátás jelképe. Tony számára a stabilitást a történelmi és a családi gyökerek adták: a nemzetvédő, nemzetépítő tettek, az alapvető emberi értékek szilárd képviselete mellett a gondoskodás, a felelősségvállalás, a helytállás. A keresztény értékek úgy fonták körbe személyiségét és cselekedeteit, hogy alakja a mai napig példaértékű a magyar történelem nőalakjai között. Egy nagyszerű és bátor nő szól az 1800-as évekből napjaink asszonyaihoz. Az egyszemélyes produkció egy végtelenül erős és erkölcsös, kitartó és intelligens asszony példáját bemutatva ad erőt, hitet és bíztatást mindannyiunk számára. Tony élettörténete, ez az időtlen női sors arra hívja fel a figyelmünket, hogy mindaz, ami vele történt, bármikor bármelyikünkkel megtörténhet.

Közreműködnek:

Tony – Horváth Lili, Jászai Mari-díjas színésznő

gróf Batthyány Lajos hangja – Barbinek Péter, Jászai Mari-díjas színművész

Produkciós vezető – Batthyány-Schmidt Margit, a Magyar Batthyány Alapítvány és a Magyar Női Unió elnöke

Dramaturg-rendező – Tollár Mónika

Látvány- és jelmeztervező – Vesztergombi Anikó

Zeneszerző – Grósz Arthur Valentin

- bdpst24.hu

Check Also

Örvényesvölgy Fesztivál: Matteo Bocelli luxus turnébusszal érkezik Magyarországra

Jövő héten startol az Örvényesvölgy Fesztivál nemzetközi sztárokkal és kulturális programokkal Matteo Bocelli az Örvényesvölgy …