Az Auchan beruház a jövőbe: Új életet ad a ruháknak

Március közepétől újabb forradalmi lépést tesz az Auchan a fenntarthatóság felé, hiszen új esélyt ad a jó minőségű használt ruháknak. A vállalat nagyon következetesen építkezik ezen a területen, így például a közelmúltban újabb környezetbarát csomagolóeszközökkel szélesítette portfólióját, most pedig Új Élet by Auchan néven használt ruhadarabok értékesítésébe kezd. Ezzel a lépéssel a túlzott mennyiségű ruhagyártás környezetszennyező hatása ellen kívánnak fellépni.

Vízszennyezés, üvegházhatásúgáz-kibocsátás és hulladéklerakók – ezek azok a területek, amelyekre a textilipar igen erős szennyező hatást gyakorol. A ruhák folyamatos gyártása pedig a textilhulladék mennyiségét is jelentősen megnövelte. Gyakran úgy válunk meg egy-egy darabtól, hogy alig néhányszor viseltük, gyakorlatilag újszerű állapotban megy a kukába, hogy helyet adjon a következőnek. Az Auchan szeretné felhívni a figyelmet erre a problémára, így ruhakínálatában mostantól second hand kollekció is lesz. 

A használt ruhák értékesítése március 16-án indul hét Auchan áruházban: Budaörsön, Debrecenben, Dunakeszin, Székesfehérváron, Miskolcon, Csepelen és Maglódon. A second hand darabokat – akárcsak az újakat – ízlésesen elrendezve találhatjuk meg a ruhaosztályon. A választék széles és minőségi, a baba- és gyerekruháktól kezdve a női és férfi ruházatig minden megtalálható lesz. Összesen 160 márka minőségi termékei közül lehet majd válogatni. A gondosan ellenőrzött, átválogatott, jó állapotú ruhák alapos fertőtlenítés után egyenként csomagolva, címkézve érkeznek és felakasztva kerülnek majd ki az áruházakba. Az Új Élet by Auchan kollekció darabjainak árai 600 forinttól kezdődnek és 3300 forintig terjednek. 

A textilipar óriási terhelést jelent a környezetünkre. Az Auchan elkötelezett a fenntartható működés iránt, folyamatosan azon dolgozunk, hogy lépésről lépésre haladjunk ebbe az irányba, miközben vásárlóinkat is hasonló gondolkodásra ösztönözzük. Egy újabb állomáshoz érkeztünk most, és bízunk benne, hogy a vásárlóink közül is egyre többen döntenek amellett, hogy új esélyt adnak egy jó állapotú, és nem utolsó sorban kedvező árú, használt ruhadarabnak. Ezért hoztuk létre az Új Élet by Auchan kollekciót” – mondta el Varga-Futó Ildikó, az Auchan kommunikációs és CSR igazgatója.

- bdpst24.hu

Check Also

Feltakarás / Géczi János dekollázsai

július 19. – október 6., Műcsarnok Géczi saját interpretációja szerint neki máig a természet a …