Ismert dalokkal emlékezik az ország Március 15-én

A Magyar Turisztikai Ügynökség népszerű előadók bevonásával online Daloskönyvet indított, melynek keretében ismert magyar dalok újszerű feldolgozásban hallhatóak. A folyamatosan bővülő YouTube csatornán most a Március 15-i ünnephez kapcsolódó szerzemények is elérhetők Tóth Gabi és Mező Misi előadásában. A jövőben minden olyan ének a Daloskönyv része lesz, amely a nemzeti identitás része. 

A Daloskönyvben ünnepeink és jeles napjaink dallamai szólalnak meg. A gyűjtemény azért készült, hogy kicsik és nagyok együtt énekeljenek, dalainkat ne felejtsük el, ha kell újra tanuljuk. A magyar énekek a nemzeti identitás építőkövei, különleges összetartó erővel bírnak. Nagy szükség van arra, hogy mindenki ismerje és magáénak érezze ezeket. A közkedvelt és kevésbé ismert dalokat gyerekkórusok, valamint Tóth Gabi és Mező Misi éneklik.

 

Az egyedülálló kezdeményezés két karácsonyhoz kapcsolódó dallal indult, amelyeket már több mint 2 millióan néztek meg a YouTube-on. A dalok sora most két újabb, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékéhez kötődő zeneszámokkal bővült (Kossuth Lajos azt üzente, Gábor Áron rézágyúja). A dalokhoz videóklipek is készültek, amelyek modern képi világgal idézik meg az a szabadságharc hangulatát. A klipeket a komáromi Monostori erődben forgatták hagyományőrző huszárokkal, a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség közreműködésével. A videók az alábbi linkeken tekinthetők meg.

- bdpst24.hu

Check Also

A Kopaszi Gát és a CETIN Hungary együttműködési megállapodást kötött

Együttműködési megállapodást kötött a lakossági és az üzleti ingatlanokat fejlesztő Kopaszi Gát Zrt. és a …