Sikeres volt a nőnapon indított menstruációs szegénység elleni támogató program

Az adományok átadásával a napokban lezárult a nők számára valódi segítséget adó, a menstruációs szegénység kapcsán indított támogató program. Száz családban élő, hátrányos anyagi helyzetű fiatal számára került összeállításra hasznos higiéniai csomag, a Szeretetcsoki program jóvoltából édesség. Mint ismeretes: nagyon sok fiatal anyagi nehézségek miatt a menstruációs higiénia kapcsán komoly hátrányban él.

Rácz Anett a Mátrix Közhasznú Alapítvány vezetője elmondta, hogy „a cél az volt, hogy száz környéken élő fiatal nő számára biztosítsunk adományt. Köszönhetően a jólelkű felajánlóknak, adományozóknak, önkénteseknek a program sikeres volt, a célkitűzést elértük. Szappant, tusfürdőt, tisztasági betétet, törlőkendőt, toalett papírt, és egy – egy csomag édességet kapott 100 nélkülöző fiatal. A korábbi években kezdett, nőket támogató adományozó programot évről-évre újra megszervezzük, azzal az őszinte reménnyel, hogy idővel talán már nem lesz szükség a folytatásra.”

Az adomány csomagokért érkező fiatalokkal az alapítvány munkatársai elbeszélgettek, bevonva a mosolyra fakasztó bohócdoktor csapatot is. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ évente 15 ezer támogató csomagot ad, rendszerint halmozottan hátrányos helyzetű családoknak, egyéneknek, közösségeknek, időseknek, fiataloknak. A www.centerke.hu oldalon ismertetett támogatásokkal segíti a szervezet a nélkülözőket. A Centerke nem csak oszt, szeretettel várja a támogató magánszemélyek, cégek felajánlásait, hogy közösen tehessük jobbá a világot.
centerke adományozó központ

centerke adományozó központ

centerke adományozó központ

centerke adományozó központ

centerke adományozó központ

- bdpst24.hu

Check Also

Kezdődik a Kékszalag Fesztivál, a nyár legszínesebb hete a Balatonnál

A hagyományoknak megfelelően ebben az évben is a júliusi holdtöltéhez legközelebb eső hétvégén rendezik Európa …