Hazánkba érkeznek az LG legújabb, 2022-ben bemutatott, elképesztő tudású tévéi

Március második hetétől már hazánkban is előrendelhetők az LG idén, a Las Vegas-i CES-en bemutatott új televíziói. Az impozáns termékcsalád rendkívül széles méretválasztékban elérhető OLED és QNED Mini LED tévékből áll, amelyek fejlett képalkotási technológiákkal, még több intelligens funkcióval és szolgáltatással, valamint továbbfejlesztett webOS operációs rendszerrel érkeznek.

2022-es LG OLED televíziók: a prémium tévépiac élén

A külön háttérvilágítás nélküli, önálló fénykibocsátásra képes pixelekből álló OLED kijelzők vékonyabbak és könnyebbek, mint bármelyik másik kijelzőtípus, ami dizájnszempontból számos lehetőséget kínál. Az LG G2 sorozatához 2022-ben a már meglévő 55, 65 és 77 hüvelyk képátlójú tévékészülékek mellé egy új, 83 colos modell, valamint egy igazi óriás, a világ első 97 hüvelykes OLED televíziója is csatlakozik. Ez a sorozat viseli egyébként a Gallery Design megnevezést is, amelyet a kifinomult, falra simuló formaterve után kapott.

Az LG C2 OLED szériája kínálja a legváltozatosabb képernyőméret-választékot: az ide tartozó modellek 2022-ben már összesen hat méretben — 42, 48, 55, 65, 65, 77 és 83 hüvelyk — kaphatók. E paletta része a világ első 42 hüvelykes OLED készüléke, amely konzolos és PC-s játékokhoz, vagy akár monitor helyett is ideális választást jelent. A játékosok számára ezeket a tévéket az NVIDIA G-SYNC® kompatibilitás, az 1 milliszekundumos válaszidő, az alacsony bemeneti késleltetés, valamint az NVIDIA GeForce NOW és a Google Stadia felhőalapú játékplatformok támogatása teszi vonzóvá.

Nagyobb fényerő és tökéletes kép

Az LG 2022-es G2 és C2 sorozatában is megtalálható OLED evo és a hozzá kapcsolódó fényerő rásegítő technológia nagyobb fényerőt biztosít a valósághű, elképesztően tiszta és részletgazdag képekhez, amit az LG új α (Alpha) 9 Gen 5 intelligens processzora is támogat. A kijelzők természetesen a tökéletes fekete, a valósághű színek és a végtelen kontraszt megjelenítését is garantálják.

Az Intertek tanúsítványa szerint a 2022-es OLED-sorozatokban található panelek színmennyisége és színhűsége is egyaránt 100 százalékos. A TÜV Rheinland és az Underwriters Laboratories a 2022-es OLED tévéket villódzásmentesnek, az UL tesztelőcég pedig tükröződésmentesnek minősítette. Az LG OLED paneljei a TÜV Rheinlandtól egy további tanúsítványt is begyűjtöttek alacsony kékfény-kibocsátásuk elismeréseként, miközben a világon elsőként felelnek meg az amerikai székhelyű egészségügyi szabványügyi ügynökség, az Eyesafe alacsony kékfény-kibocsátási követelményeinek.

LG QNED Mini LED

Az LG amellett, hogy őrzi az OLED televíziók piacán meglévő vezető pozícióját, 2022-ben kibővített QNED LCD-tévékínálattal is jelentkezik Magyarországon. A vállalat saját Quantum Dot NanoCell technológiájára épülő friss termékcsaládja 100 százalékos színtérfogatú, kiemelkedő színvisszaadást garantál. Az LG QNED Mini LED tévéje gazdag, pontos színmegjelenítést nyújt a jelenetek legvilágosabb és legsötétebb területein is, az LG Precision Dimming technológiája révén pedig lenyűgöző kontrasztra képes. A QNED90 sorozattól kezdve az összes modell 100 százalékos színkonzisztencia-tanúsítvánnyal bír, így a nézők minden alkalommal ugyanazt a kiváló minőségű képet látják, még különböző betekintési szögek mellett is.

Gyorsabb, intelligensebb tévék

Az LG legtöbb televíziója számos új szolgáltatást és funkciót hoz el 2022-ben. Az LG webOS okostévé-platformjának legújabb verziója valósággal életre kelti a felhasználói élményt: akár 10 külön nézői profilt képes kezelni, amit bárki a saját igényeire szabhat. Az egyes profilok alatt a felhasználók hozzáférhetnek legkedveltebb streaming-szolgáltatásaikhoz, az előzmények alapján személyre szabott tartalomajánlásokat, kedvenc sportcsapataik aktuális mérkőzéseiről pedig valós idejű értesítéseket kaphatnak. A profilokba való bejelentkezés történhet a tévé böngészőjéből vagy bármely, NFC Magic Tap funkcióval ellátott okostelefonról, amelyről a mobil képernyője is egyszerűen megosztható a tévére.

Intelligens, összekapcsolt otthon

A felhasználók a Room To Room Share funkció segítségével tükrözhetik a tartalmakat egyik tévéről a másikra otthonukban, így a kábeles vagy műholdas adások set-top-box nélkül, wifi-kapcsolaton keresztül is élvezhetők. Szintén idei újdonság az Always Ready funkció, ami a készüléket médiakijelzővé alakítja, amikor nincs használatban. Az LG saját fejlesztésű ThinQ mesterségesintelligencia-rendszerének friss verziója mindemellett lehetővé teszi, hogy az LG 2022-es tévéi egy okosotthon központi elemeként, vagyis hubként üzemeljenek.

Gyorsabb és okosabb processzor

Az LG legtöbb új televíziójában megtalálható α 9 Gen 5 processzor mélytanulással skálázza fel a teljesítményt, azzal pedig, hogy az előtérben és a háttérben megjelenő elemeket jobban elkülöníti egymástól, fokozza a tartalmak térérzetét. Az α 9 Gen 5 az LG AI Sound Pro funkciójának képességeit is kibővíti annak érdekében, hogy a nézők számára még élethűbb hangzást biztosítson: a tévék beépített hangszórói virtuális 7.1.2 térhatású hangzást szólaltatnak meg.

Az LG 2022-es legújabb tévémodelljei március második hetétől előrendelhetőek az LG Webáruházában.

- bdpst24.hu

Check Also

Az Accor bővíti a TRIBE márka jelenlétét Európában

Új hotelnyitások és ambiciózus tervek Az Accor, a világ vezető vendéglátóipari csoportja folytatja a TRIBE …