3 milliós összdíjazással indul a K&H Egyetemi E-sport Kupa

A közös megmérettetések összetartó erejére, valamint az elhivatottság, eltökéltség és kiváló teljesítményre való törekvés felkarolására ma még nagyobb szükség van, így nyolc egyetem hallgatói mérhetik össze tudásukat a legújabb liga rendszerű K&H Egyetemi E-sport Kupán. A kiemelt díjazással, nemzetközi kapcsolódással, szemeszterenkénti versenyekkel induló e-sport torna alapszakaszában 2 négy csapatos csoportban körmérkőzéses rendszerben zajlanak az összecsapások 2022. március 10. és 2022. április 14. között.

„Az elmúlt kétévnyi covid-időszak online oktatása az egyetemi közösségi életet is megtépázta és napjaink bizonytalanságában még inkább szükség van a közös megmérettetések összetartó erejére. S míg a most felnövő generáció új, digitális, innovatív lehetőségeket keres magának a sport és a szórakoztatás terén, az elhivatottság, az eltökéltség és kiváló teljesítményre való törekvés elismerése a való életben továbbra is fontos számukra. A K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság, a K&H Junior Rocket League, valamint a K&H e-kupa FIFA után ezért a  legújabb liga rendszerű K&H egyetemi e-sport kupát is útjára indítjuk. A kiemelt, 3 millió forint összdíjazású torna 2022. március 10. és 2022. április 14. között körmérkőzéses alapszakasszal rajtol, amelyen nyolc egyetem hallgatói vehetnek részt” – mondta el Horváth Magyary Voljč Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

szemeszterenkénti rendszeres egyetemi e-sport verseny

A Magyar E-sport Szövetség és a Gamerland közös szervezésében a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség stratégiai partnerségével elrajtol a K&H Egyetemi E-sport Kupa. A bajnokság  League of Legends és Counter-strike Global Offensive játékban indul. Az alapszakaszban 2 négy csapatos csoportban körmérkőzéses rendszerben zajlanak az összecsapások, majd az egyenes kieséses formában folytatódó rájátszásba az alapszakasz csoportok első két legjobbja jut be.

A versengő egyetemek:

 • Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
 • Széchenyi István Egyetem
 • Pécsi Tudományegyetem
 • Debreceni Egyetem
 • Óbudai Egyetem
 • Budapesti Metropolitan Egyetem
 • Budapesti Corvinus Egyetem
 • Budapesti Gazdasági Egyetem

élő döntőben dől el a bajnoki cím

A verseny döntője tervezetten 2022. április 23. és 24. között a budapesti Gamerlandban már helyszíni szurkolók előtt (23-án LoL, 24-én CS:GO) dől el. Az elődöntőbe jutott csapatok két győzelme után a nagydöntőben két győzelemig tartó mérkőzése alapján dől el, hogy ki lesz a 2022-es évad tavaszi magyar egyetemi bajnoka.

nemzetközi kapcsolódás 

A League of Legends torna győztes csapata számára nem ér véget a döntővel a küzdelem. A magyar egyetemi bajnok a nemzetközi mezőnyben, a 16 európai ország egyetemeinek részvételével zajló Amazon University Esports Masters LoL bajnokságában folytathatja a versenyzést.

kiemelt díjazás 

A bajnokság összdíjazása 3 000 000 Forint. Az az egyetemi  csapat, aki megkezdi az alapszakaszban való szereplést garantált 75 000 Forint értékű vásárlási utalványban részesül, összesen 1 200 000 Forint értékben. A verseny legvégén a rájátszásba jutott csapatokra pedig már 1 700 000 Forint vár.
LoL 1. helyezett: 400 000 Forint
LoL 2. helyezett: 250.000 Forint
LoL 3-4 helyezett: 100 000-100 000 Forint
CS:GO 1. helyezett: 400 000 Forint
CS:GO 2. helyezett: 250 000 Forint
CS:GO 3-4. helyezett: 100 000-100 000 Forint
Ezen felül a döntők 2 legjobb játékosa 50 000 – 50 000 Forint értékű külön díjazásban részesül.

A K&H Egyetemi E-sport Kupa mérkőzéseit az Esport1 szakértőkből álló kommentátor gárdája közvetíti minden héten csütörtökönként a Twitch, a Youtube és a Facebook felületén.

További információk:

K&H Egyetemi E-sport Kupa támogatói:

 • A K&H Egyetemi E-sport Kupa fő támogatója és névadó szponzora a K&H
 • A K&H Egyetemi E-sport Kupa kiemelt támogatója a Digitális Jólét Program és az MI Kihívás
 • A K&H Egyetemi E-sport Kupa offline négyes döntőjének támogatója a Redbull
 • A K&H Egyetemi E-sport Kupa  közvetítéseinek támogatója a Samsung
 • A K&H Egyetemi E-sport Kupa résztvevőinek felkészülését a BestByte támogatta

CS:GO specifikus támogató:

 • A K&H Egyetemi E-sport Kupa CS:GO versenyének támogatója a Metaplayers.GG, az e-sportok és a kriptovaluták világának közös nevezője

- bdpst24.hu

Check Also

Öt tipp a Resideo-tól, hogy kevesebb vizet használjunk

A fejlett világban élők gyakran természetesnek veszik a vízhez való hozzáférést, pedig a világ vízellátása …