Életmódot váltott Wossala Rozina – fittebb, mint valaha!

Hihetetlen életmódváltásáról vallott a Runner’s World magazinnak Wossala Rozina. Az étteremtulajdonos fenekestől felforgatta az életét, hogy most fittebb legyen, mint valaha.  

Három éve Rozina egy Costa Ricában töltött, tisztítókúrával felérő nyaralásról kipihentebben érkezett haza, mint addig bármikor. Akkor valami megváltozott.

A következő egy év az önmegtartóztatásról szólt a számára, aztán beállt a rendszer. „Reggel ébredés után iszom egy préselt levet, amit magam készítek egy szuper kis juicer segítségével. Ebben van zeller, gyömbér, alma és citrom, majd nagyjából 10 óra körül reggelizek. Sokszor tojásos ételt készítek, rengeteg zöldséggel. A második, ha úgy tetszik a fő étkezésemet pedig délután 5, de legkésőbb 6 óra körül fogyasztom el, ami legtöbbször leves, vagy saláta” – avatta be az olvasókat életmódváltása részleteibe Wossala Rozina. A Konyhafőnök egykori versenyzője, majd zsűritagja, egy belvárosi étterem tulajdonosa most hetente kétszer fogyaszt halat, havonta egyszer pedig csirke, vagy valamilyen vad hús kerül a tányérjára.

A tizenhat éves kora óta a vendéglátásban dolgozó gasztrovállalkozó az alkohollal is új szintre helyezte a kapcsolatát, hiszen ez a szakma olyan, mint a színészet: előadás után jár egy-két pohár. „Nekem az alkohol annyira normális velejárója volt az életemnek, hogy nem is vettem észre, hogy az mennyire nem normális. Ezen pedig változtattam” – jelentette ki Rozina, aki teljesen absztinensé azért nem vált, nem híve annak, hogy erőszakot kövessen el magán. „Nem szerettem volna úgy élni az életem, hogy feszültség van az alkohol, vagy akár a hús és köztem” – mondta a Runner’s World interjújában.

Az életmódváltáshoz sport is kapcsolódik, e-bicikli és futás. „Semmilyen sport nincs, ami után ilyen szinten érzem kifacsarva a testem. A futás iszonyú kihívásokkal teli, elképesztő mentális jelenlétet kér, de épp ettől a kihívástól lesz ennyire csodálatos. Eljutottam arra a szintre, hogy 10 kilométert le tudok simán futni, és ez számomra hatalmas eredmény. Ha képes lennék legalább háromszor stabilan 15 km-re, akkor be mernék már nevezni egy félmaratonra” – mondta a Runner’s Worldnek Wossala Rozina, aki további érdekességeket is elárult a magazinnak az átalakulásáról.

- bdpst24.hu

Check Also

Új kiállítás és új műtárgy az Iparművészeti Múzeumban

A Múzeumok Éjszakájára több éve új kiállítással készül az Iparművészeti Múzeum, az idei évre a …