A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIÁN GYŰLTEK ÖSSZE A LEGJOBB MAGYAR BORÁSZOK!

Kihirdették a Borászok Borásza idei jelöltjeinek névsorát a Borkonferencián. A legjobb borászok személyesen is találkoztak és körkóstolójukon már az elsőkörös szavazataikat is leadták, ezzel tehát kezdetét vette a Borászok Borásza 2022 kétkörös voksolási folyamata. 

Hagyományosan az idén március 4-én megrendezett 10. Borkonferencián hozták nyilvánosságra az ötven legjobb magyar borász, azaz a Borászok Borásza díj jelöltjeinek névsorát.

A díj roppant egyszerű, átlátható szabályai szerint, a felügyeleti szerepet betöltő alapítvány elnöke felkéri a Borászok Borásza díj korábbi győzteseit, hogy közös konszenzus alapján állítsák össze a Kárpát-medence legjobb ötven borászának névsorát, ők lesznek a díj aktuális jelöltjei. Ezután ők „hátra lépnek” és a jelöltek kezébe adják a döntést, hogy (kétfordulós szavazással) maguk közül megválasszák a végső győztest. 

Miután a Borkonferencián hivatalosan kihirdették az ötvenek listáját, a borászok még aznap találkoztak a Magyar Tudományos Akadémián megrendezett Borászok Borásza Kóstoló Kör elnevezésű rendezvényen, amelynek célja, hogy a borászok közelebbről is megismerkedhessenek egymással, megkóstolják egymás borait, és leadják elsőkörös szavazatukat. A rendkívül jó hangulatú eseményt követően jelenleg a díjat gondozó Vinum Praemium Alapítvány összesíti a szavazatokat, amely alapján kialakul majd egy öt főből álló döntő. Ezt követően az ötvenek ismét szavaznak majd, hogy az április 29-i Borászok Borásza Díjátadóig kiderülhessen, hogy ki lesz a 16. győztes. A jelölt borászok egy civil díjról is döntenek. Lássuk, hogy idén kik a jelöltek, kik a Borászok Borásza és kik a Borászok Barátja díj várományosai. 

- bdpst24.hu

Check Also

Öt tipp a Resideo-tól, hogy kevesebb vizet használjunk

A fejlett világban élők gyakran természetesnek veszik a vízhez való hozzáférést, pedig a világ vízellátása …