Akadálymentesítésre a lelkekben is szükség van

Március 23-án a Radnóti Tesla Laborban látható az ArtMan Egyesület “ArtMenők” programjának első hosszabb előadása, Átváltozás címmel. Az előadás, mely lehetőséget ad a szinte dogmává merevedett előítéletek, tévhitek és sztereotípiák megbontására, a különböző fogyatékossággal élő és ép fiatalok közös, mozgásos foglalkozásain jött létre. Az érzékenyítő produkció vendégművészei Kováts Adél és Nagy Márk, a Radnóti színészei. 

Egy rendkívül figyelemreméltó, kísérleti mozgásszínházi előadást állít színpadra a Radnóti Tesla Laborban az ArtMan Egyesület “ArtMenők” programja. Az ArtMan Egyesület művészeti, terápiás és oktatási programokon keresztül sérült és ép emberek számára nyitja meg a fejlődés, önismeret és tánc lehetőségét. Küldetésük a ”közös alkotói tér létrehozása, a tánc és a terápia eszközeivel, értékeink és sérüléseink mentén, az elfogadóbb társadalomért.” Az előadás Pilinszky János Átváltozás című verséből indulva a saját jelen identitásunkkal és annak változásával foglalkozik. „Tulajdonképpen minden egyes nyilvános fellépésünk egyben érzékenyítés is a témában” – mondják az előadás alkotói. „A testtudati technikákon és improvizáción alapuló kortárs táncszínház fogyatékos művészei jelenlétükkel újratanítják, hogyan használjuk elfelejtett képességünket, az önreflexión alapuló, belülről fakadó átalakulást.”

„Sokat beszélünk a társadalmi felelősségvállalásról, de nem árt megmutatni, hogy valósulhat meg a saját életünkben” – mondta Kováts Adél. A Radnóti igazgatója ezúttal lányával, Rozival, aki az ArtMenők program résztvevője, együtt lép színpadra. „Gyakran már az is segítségnek számít, ha tolerálunk valamit. A nyitottság, egymás felé fordulás is nagyon fontos. Segíteni kell, mert attól mindenkinek jobb lesz. Ne legyünk restek a jóra, ilyen egyszerű” – mondta a színésznő.

Jegyek az alábbi linken érhetők el:
https://radnotiszinhaz.hu/repertoar/atvaltozas/

 

- bdpst24.hu

Check Also

Quo vadis, Európai Politikai Közösség?

Az Európai Politikai Közösség (EPK) a rövid, nem egészen kétéves fennállása óta immáron negyedik csúcstalálkozóját …