Mennyire hatásos, és mikor ajánlott a lézeres arcfiatalítás?

A kor előrehaladtával megjelennek az öregedés jelei a bőrön, amitől egyre többen szeretnének gyorsan, fájdalommentesen és hosszabb időre megszabadulni. Ma már léteznek olyan megoldások, melyek a természetes megújulási folyamatokat fokozzák, így visszanyerhető a fiatalos, üde arc, és még kés alá sem kell feküdni hozzá.

Az elmúlt évtizedekben számos bőrfiatalító eljárással bővültek az orvos-esztétikai szolgáltatások, mivel világszerte egyre többen keresik azokat a megoldásokat, melyekhez a szakember nem használ sem szikét, sem injekciót, a beavatkozás pedig semmilyen fájdalommal vagy kellemetlenséggel nem jár, mégis képes hasonlóan látványos eredmény elérése. „A frakcionált lézeres bőrfiatalítás is pont egy izgalmas új technika, mellyel gyakorlatilag minimális gyógyulási idő mellett élvezhetik a páciensek a kezelés nyújtotta előnyöket” – mondja Dr. Parrák Zita orvos-esztétikai specialista.

A bőr egy olyan különleges szerv, ami képes folyamatosan megújítani önmagát, de sajnos idővel ez a képessége egyre csökken, így megjelennek az öregségi foltok, a nap okozta károsodások, a ráncok és más időskori elváltozások. Ma már léteznek olyan megoldások, melyek a természetes megújulási folyamatokat fokozzák, így visszanyerhető a fiatalos, üde arc. A lézer segítségével egyenletesen és pontosan el lehet távolítani a sérült rétegeket a bőrről, így a mélyebben fekvő, fiatalabb rétegek kerülnek a felszínre, ami stimulálja a bőr természetes gyógyulási folyamatait, ezáltal simább, feszesebb és ragyogóbb megjelenést eredménye.

A New Beauty Anti-aging és Orvos-Esztétikai Központ vezetője elmondta, hogy A frakcionált lézeres bőrfiatalítás csupán enyhe kellemetlenséggel jár és a gyógyulási idő rövidnek mondható, azonban kezelés után fontos a bőr megfelelő védelméről gondoskodni, ami elsősorban a fokozott fényvédelmet jelenti az év teljes egészében. „A frakcionált lézeres bőrfiatalítás során számos mikroszkopikus, a mélyebb rétegekig terjedő lyuk jön létre a bőrön, amely stimulálja a megfelelő gyógyulási folyamatokat, ezáltal pedig a bőr megfiatalodását” – teszi hozzá.

A kezelés segíthet a teljes arc megfiatalításán, de a módszer lokálisan is alkalmzható, ha a páciens például csak a szemek és a száj körüli vagy a homlokon megjelenő ráncok ellen szeretne tenni. A megfelelő eredmény elérése érdekében több kezelésre is szükség lehet.

„A csúcskategóriás Candela CO2RE frakcionált lézerrel végzett bőrfiatalítás révén gyakorlatilag minimális gyógyulási idő mellett éveket fiatalodhat a kezelt bőrfelület. A kezelt bőrfelület nagyságától függően a kezelés mindössze 30-60 percet vesz igénybe, a gyógyulási idő pedig általában 10-21 napig tart. Az arc megduzzadhat, de ez természetes reakció, és jéggel a duzzanat mértéke csökkenthető. 12-72 órával a beavatkozás után a bőrfelület viszkethet, majd 5-7 nap után a bőr szárazzá válhat és hámlás alakulhat ki. A bőrpír általában két-három hónap alatt teljesen elhalványodik, de ez idő alatt sminkkel elfedhető” – mondja a szakember.

- bdpst24.hu

Check Also

Öt tipp a Resideo-tól, hogy kevesebb vizet használjunk

A fejlett világban élők gyakran természetesnek veszik a vízhez való hozzáférést, pedig a világ vízellátása …