Bejelentették az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat a Budapesti Boat Shown

Bejelentették az idei Kékszalag Raiffeisen Nagydíj hivatalos időpontját, amely idén július 14.-én kerül megrendezésre. A nagyszabású esemény háziasszonya Gelencsér Tímea lesz. Az 54. Kékszalag Raiffeisien Nagydíj számos programmal várja a Balaton körül és Balatonfüreden is az érdeklődőket. 

A fiatalok körében is egyre népszerűbbek a különféle vízisporteszközök. A vitorlások, katamaránok nagy kihívása összhangban lenni a természettel, figyelni az időjárást. Ezek összessége mind megadja azt a plusz izgalmat, amit a motoros hajók talán nem.

Nagyszerű dolog látni, ahogy növekszik a vitorlázás fiatal közössége, – elég csak megnéznünk az MVSZ Vitorlás Suli Programjában résztvevők számát, vagy ránézni a február 20-án befejeződött palamósi Optimist Trophy eredményeire. Tisztelik az előttük járó generáció tudását és visszajárnak tanulni, fejlődni a Balatonra -mondta Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára.

Természetesen más a versenysport, és más a rekreációs célú vitorlázás, de ne feledjük, hogy azok a gyerekek, akik a Balatonnál a szüleikkel kezdik el a vitorlázást, potenciálisan élsportolók is lehetnek! A Magyar Vitorlás Szövetség rendhagyó módon a Boat Show kiállítás mind a négy napján nyitott beszélgetéseket szervezett a sportág, a szakma és a közélet olyan kiválóságaival, akikkel a közös cél az, hogy minél többen értsék és szeressék ezt a sportot.

Berecz Zsombor olimpiai ezüstérmes vitorlázó a kiállításon a nagyközönségnek tartott beszámolójában is elmondta, fontos az utánpótlás a sportágban, és minden olyan aktivitás, amely közel hozza a fiatalokat a vitorlázáshoz, példaértékű. „Saját egyesületünkben a Procelero SE keretein belül az egyszemélyes hajóosztály jövő generációs sportolóit szeretnénk kinevelni, a saját sportolói tapasztalatomat is a jövőben itt szeretném hasznosítani.”

„Mindig is érdekelt a vitorlázás. Gyerekkorom óta elbűvölt az eleganciája. A víz és vízi sportok szerelmeseként, ez nagyon közel áll hozzám, így izgatottan várom az idei Kékszalag Nagydíjat, ahol háziasszonyként próbálhatom ki magam!” – mondta Gelencsér Tímea a magyar szépségkirálynő és műsorvezető.

- bdpst24.hu

Check Also

Öt tipp a Resideo-tól, hogy kevesebb vizet használjunk

A fejlett világban élők gyakran természetesnek veszik a vízhez való hozzáférést, pedig a világ vízellátása …