Orosz-ukrán háború: a nemzetközi E.ON Csoport…

  • 1 millió eurót adományoz azonnali humanitárius segélyre
  • Az E.ON Hungária Csoport 100 millió forinttal támogatja a háború elől menekülők ellátását 
  • Kiemelkedő a munkatársak szolidaritása és segítőkészsége a vállalatcsoporton belül

Továbbra is döbbenten és elborzadva figyeli a világ a háborút Ukrajna ellen. A nemzetközi E.ON Csoport valamennyi tagvállalatával együtt elítéli a háborút és az erőszakot.

Az elkövetkező hetekben az ENSZ arra számít, hogy a szomszédos államok határain mintegy négymillió ember menekül majd hazájából a háború elől, ha a helyzet továbbra is romlik. 

A nemzetközi E.ON csoport első lépésként 1 millió eurót adományoz a menekültek és a háború által érintettek megsegítéséért küzdő segélyszervezeteknek. Emellett folyamatosan érkeznek magánadományok, egyéni felajánlások az E.ON munkatársaitól Európa-szerte a vállalatcsoport által létrehozott adományozási platformon. 

A vállalatcsoporton belül példaértékű a szolidaritás, a szándék és az akarat az ukrajnai emberek megsegítésére. A Lengyelországban, Romániában, Szlovákiában, Csehországban és Magyarországon működő regionális leányvállalatok munkatársai Ukrajna közvetlen szomszédságában nap mint nap látják a háború szörnyű humanitárius hatásait. 

A vállalatcsoport konkrét helyszíni segélyintézkedései már megkezdődtek. Így például Magyarországon az E.ON Hungária Csoport azonnali, összesen 100 millió forintos támogatást nyújtott az Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek és a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak: mindkét szervezet munkájához 50-50 millió forinttal járult hozzá és folyamatosan egyeztet a két szervezettel a további segítségnyújtás lehetőségeiről.

Zajlik a menekültszállások energetikai infrastruktúrájának kiépítése is az ukrán-román határon, valamint Csehországban az E.ON céges szabadidős és rekreációs szállásainak biztosítása is megkezdődött a menekültek számára. Lengyelországban az E.ON ottani központjában pedig hálózsákokat, kötszereket és matracokat gyűjtenek, melyeket a Lengyel Vöröskeresztnek juttatnak el az energiavállalat munkatársai. 

- bdpst24.hu

Check Also

K&H: véleményt mondtak a diákok az oktatás színvonaláról      

tízből négy diák úgy látja, könnyen talál majd munkát Az elmúlt év végére valamennyit javult …