Bemutattuk a lakossági mentőmellény szolgáltatásunkat 

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata ingyenesen biztosít mentőmellényeket strandokon, kikötőkben, melyeket egy messziről is jól látható mentőmellény állványon helyezünk el. Az első mentőmellényállványt ma mutattuk be a Budapest Boat Shown, amelyet Balatonalmádiban, a Wesselényi strandon fogunk felállítani.

Régi álmunk vált valóra” – mondta el az állvány bemutatóján Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke. “Frekventált vízközeli közterületeken, sétányokon, kikötőkben állítjuk fel a mentőmellény állványokat. A rajtuk található mentőmellényeket bárki ingyenesen használhatja. A célunk az, hogy a mentőmellény használata általánosan elterjedjen, ugyanúgy magukhoz vegyék az emberek, amikor vízhez mennek, mint ahogyan a cipőt is felveszik. Ha pedig nincs mellényük, vagy otthon felejtették, akkor legyen a parton egy állvány, ahonnan leakaszthatnak egyet.

A legveszélyeztetettebbek a gyermekek. Egy szaladgáló kisgyerek nagyon könnyen belesik a kikötő mély vízébe, egy stégről a folyóba vagy a vízibicikliről egy strandon, és pillanatok alatt elmerülhet. Ezt akadályozzák meg a szülők, ha mentőmellényt adnak a gyermekükre. Ebben segítünk az állványainkkal.

Szakszolgálatunk a napi életmentő és baleset ellátó munkája mellett legfontosabb feladatának a prevenciót és az edukációt tartja. Újabb és újabb módokon igyekszünk eljutni a lehető legtöbb emberhez azokkal az üzenetekkel melyek tudatosabb, biztonságosabb vízhasználatra, sportolásra, pihenésre sarkalják az embereket. A Mentőmellény Állvány Projekt is ezt a folyamatot segíti.

Az állványok egy nagy mentőmellény formát mintáznak, figyelemfelkeltőek és egyben figyelmeztetőek is. Ezekben a térszobrokban 12 db különböző méretű, bevizsgált mentőmellényt helyezünk ki. Az állványokon ez olvasható „Vedd el!, Vedd fel!, Viseld! Tedd vissza!”. A mellények egyedi színűek, egyedi azonosítóval vannak ellátva, nem kaphatóak kereskedelmi forgalomban, így arra ösztönzik az embereket, hogy a helyükre tegyék vissza ezeket az eszközöket.

Finanszírozók

Szakszolgálatunkat a megvalósításban cégek segítik, amelyek egy-egy állvány örökbefogadásával járulnak hozzá a mentőmellényhasználat népszerűsítéséhez.

KÜRT Információbiztonsági és Adatmentő Zrt. több mint 30 éve van jelen az informatikai piacon. “Az informatikai katasztrófák következményeinek felszámolására, a katasztrófák, visszaélések, rendszerproblémák megelőzésére kínálunk innovatív megoldásokat. Információbiztonsági és adatmentő üzletáguk évek óta nagy hangsúlyt fektet a megelőzésre, ezért szeretné felhívni a figyelmet a BIZTONSÁG fontosságára az élet minden területén, így a vízen is, ahol az adatvesztésnél nagyobb baj is megtörténhet” – mondta el a KÜRT vezérigazgatója, Kmetty József, aki elsőként vállalta, hogy csatlakozik a Mentőmellény Állvány Projekthez, a legelső állvány örökbefogadásával, amely megtekinthető a Budapest Boat Show-n.

Ehhez, az első állványhoz a mentőmellényeket ingyenesen ajánlotta fel a PI-ER Technical Kft.

Hungexpo amellett, hogy megjelenési lehetőséget biztosít a kiállításon a kampány elindításához és az állvány bemutatásához, maga is a csatlakozik az örökbefogadók köréhezA Budapest Boat Show-n, hazánk legnagyobb szárazföldi kikötőjében, idén is több mint száz hajóval és számos más vízijárművel, sporteszközzel várjuk a látogatókat. A Hungexpo mindig is örömmel áll az olyan kezdeményezések mellé, amelyek egy adott szakmát, egy közösséget szolgálnak, így nem kellett sokat gondolkodnunk azon, hogy az idén 30. jubileumi évfordulóját ünneplő kiállítás csatlakozzon a Vedd el! Vedd fel! Viseld! Tedd vissza! programhoz. Alig vártuk már mi, szervezők, kiállítók és a látogatók a személyes találkozást az idei rendezvényen, ahogyan alig várjuk az idei hajósszezon indulását, ami hála ennek a nagyszerű ötletnek még biztonságosabb lesz” – mondta el Ganczer Gábor, Hungexpo vezérigazgató.

A vitorlás sportban a balesetek megelőzése nagyon fontos, ahogyan az ismeretterjesztés is, és úgy gondoljuk, hogy ez a mentőmellény állvány kampány nagyban hozzá fog járulni ehhez a VMSZ-szel közös törekvésünkhöz, és segíti a biztonságos közlekedést„ – tette hozzá Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára az átadón.

Befogadó települések

Balatonalmádi városa fogadja be a KÜRT Zrt. által örökbe fogadott állványt. Dr. Kepli Lajos, polgármester elmondta: “A parton kiállított állvánnyal a várost szeretnénk még biztonságosabbá tenni az ott lakó és az oda látogató vendégek számára. Ezért az önkormányzat a projekt mellé állva a legnagyobb forgalmú strandon biztosít helyet az állványnak, hogy ezzel is a lehető legnagyobb közönség számára tegye elérhetővé a mentőmellény használatot. A Wesselényi strand sok vendéglátó egységgel, játszótérrel, ingyenes animációval, vízi sportolási lehetőséggel és hamarosan mentőmellény állvánnyal várja a pihenni vágyókat. “

Balatonkenese városa fogadja be a Hungexpo által finanszírozott állványt. „Balatonkenese Város Önkormányzata nevében köszönetemet szeretném kifejezni a támogatásért. Turizmusból élő, Balaton-parti településként kiemelten fontosnak tartjuk, hogy az ide látogató vendégek a Balaton adta lehetőségeket örömmel és biztonsággal élvezhessék. Az önök által biztosított eszköz jelentősen növeli a strand használatának biztonságát úgy, hogy egymáson segítve, egymásért felelősséget vállalva és egymás feltétlen segítségében bízva tölthetjük időnket a Magyar Tenger partján”- mondta el Jurcsó János, polgármester.

Várjuk további szponzorok jelentkezését, akik finanszíroznák újabb mentőmellény állványok megjelenését, nem csak a Balaton-parton, hanem országosan!

- bdpst24.hu

Check Also

A Kopaszi Gát és a CETIN Hungary együttműködési megállapodást kötött

Együttműködési megállapodást kötött a lakossági és az üzleti ingatlanokat fejlesztő Kopaszi Gát Zrt. és a …