Hódítanak a body positivity és a smink nélküli posztok a közösségi médiában

Szerencsére a magyar sztárok közül is egyre többen vállalnak fel a követőik előtt smink nélküli fotókat. Az idei GLAMOUR Women of the Year jelöltje Viszkok Fruzsi is kiáll a body positivity mozgalom mellett, erre hívják fel a figyelmet több videójában is.

A közösségi média jelentősen eltorzította a szépség fogalmát, így muszáj emlékeztetni magunkat arra, hogy valójában mitől is vagyunk igazán gyönyörűek. A GLAMOUR Women of the Year díj Az év influencere kategória jelöltjei sorában találkozhatunk Viszkok Fruzsival is, aki sokszor mutatkozik smink nélkül a közösségi felületein, fontosnak tartja, hogy a követői is gyakran lássák így az arcát. „Az interneten mindenki fél sebezhető lenni, és egyre inkább azt tapasztalom, hogy már a természetes arcunk is a sebezhetőség kategóriába esik. Én a videóimban rengetegszer mutatkozom smink nélkül, mert fontosnak tartom megmutatni, hogy nem a tökéletes külső és a valóságtól elrugaszkodott szétfilterezett arc a normális” – árulta el Fruzsi.

A szakértők is sokat foglalkoznak a social media felületek önképünkre gyakorolt hatásával. „Pszichológusként különösen fontosnak tartom, hogy megértsük, értékességünk és fizikai valónk két teljesen különálló tényezőként kezelendő. Függetlenül attól, hogy mi történik bennünk kívül és belül, épp olyan értékesek vagyunk, mint bárki más a világon. Azáltal pedig, hogy megválunk a filterekről, jól beállított képektől és a feljavított valóságtól, normalizáljuk azt, hogy külsőre teljesen különbözünk egymástól” – hangsúlyozta Fuller Bianka pszichológus, hozzátéve, hogy sokkal többek vagyunk a külsőnknél. Ahelyett, hogy arról beszélünk, hogyan nézünk ki, beszélgessünk őszintébben és gyakrabban arról, hogy hogyan érezzük magunkat a testünkben a mindennapok során. Mind elfogadásra és szeretetre vágyunk, melyet először magunknak kell megadni a testünk és személyiségünk teljes elfogadásával. Nem szabad, hogy a külvilág véleménye és a sztenderdeknek való megfelelés ebben befolyásoljon minket. 

 „A bőrápolás sokunknak egyben selfcare is, ami nem csak abban segít, hogy egészséges legyen a bőrünk, amit smink nélkül is bátran vállalhatunk, hanem hozzájárul a pozitívabb énképhez is. Reggel és este is érdemes pár percet szánni arra, hogy megcsináljuk a bőrápolási rutinunkat. Reggel a napi fényvédelem, este pedig a gyengéd, de alapos arcmosás és a megfelelő hidratálás hosszú távon meghálája magát” – a tanácsolta a tudatos bőrápolási mozgalom egyik hazai úttörője, Rácz Judit, aki a Glamour díján Az év vállalkozóinak sorát erősíti.

A GLAMOUR Women of the Year jelöltjeire március 20.  éjfélig lehet szavazni a woty.glamour.hu linken. Nézd élőben a díjátadó gálát március 23-án a glamour.hu-n!

- bdpst24.hu

Check Also

Nemzeti színű kivilágítással szurkolnak a Bridgestone gyár kollégái a magyar válogatottnak

Az abroncsgyár kollégái a szívükön viselik a magyar válogatott sikerét, ezért a csoportmeccsek idejére piros-fehér-zöld …