Erre kell figyelni a tökéletes eszpresszó elkészítéséhez 

  • A Sencor bemutatja a hazai piacra szánt új kávéfőzőjét

Az automata kávéfőzőkkel szemben alapvető elvárás, hogy gyorsan, precízen dolgozzanak, emellett kevés helyet foglaljanak el a konyhában. A Sencor kompakt készüléke, a SES 7200BK tökéletesen megfelel ezeknek a kritériumoknak. „A kívánt ital kiválasztásától számítva az első kávécseppek már 42 másodpercen belül megjelennek a csészében” – hangsúlyozta Lucza András, a Sencor SDA Divíziójának vezetője. 

A japán gyökerekkel rendelkező európai márka újdonsága tökéletesen illeszkedik a Sencor által eddig felvonultatott keskeny és kompakt kávéfőzők sorába. Ennek megfelelően ez a készülék 41 centiméteres mélységgel, 31,5 méteres magassággal és mindössze 18 centiméteres szélességgel rendelkezik. Kecses alakjából adódóan nem jelent kihívást helyet találni neki a konyhában, exkluzív, prémium megjelenése miatt pedig a háztartás egyik „látványossága” is lehet. 

A tetszetős dizájn persze mit sem érne a kompromisszumok nélküli teljesítmény nélkül. A Sencornál tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy a kávézás nemcsak egy szokás, hanem egyenesen rituálé és kulináris élmény a márka vásárlóinak. A kiváló kávé több fontos eljárás kombinációjának eredménye. Egyik a megfelelő hőmérséklet, mivel a tökéletes eszpresszó elkészítéséhez 90 Celsius fokos vízre van szükség. A készülék szabadalmaztatott Thermoblock fűtőrendszere éppen ezért először alacsony nyomáson hajtja végre az előfőzést, majd a maximális 19 baros nyomással „leforrázza” a kávét. 

Az ellenállhatatlan eszpresszó másik sarkalatos kritériuma a megfelelő kávéőrlemény. A Sencor új automata kávéfőzője olyan őrlőt használ, amely öt különböző fokozattal rendelkezik, a felhasználók eldönthetik, hogy milyen erős kávét szeretnének. A kávéőrlemény finomsága ugyanis alapvetően meghatározza a kávé koffeintartalmát. Minél finomabbra van őrölve a kávé, annál jobban kioldódnak belőle az értékes ásványi anyagok, aromák és antioxidánsok. Az elkészült ital pedig csillogóan fekete, bársonyos, kellemes illatú és ízletes lesz. 

A Sencor keskeny készülékével mindössze egy gombnyomással készíthető eszpresszó, lungó, vagy americano. A kávéfőző tetején lévő intuitív LED-es érintőpanelen nem csak a kívánt kávét, hanem az elkészíteni kívánt kávé erőssége is beállítható (7, 8 vagy 10 g). „A készülék kezelését nagymértékben megkönnyíti a csészeméret memória és a világítás funkció, emellett a Sencor újdonsága automatikusan kijelzi, ha vízkőtelenítésre van szükség, ami a kávéfőzőknél kiemelten fontos tulajdonság” – hangsúlyozta Lucza András.

- bdpst24.hu

Check Also

Hétvégén megnyitja kapuit a Gyárkert Kultúrpark

Hétvégén megnyitja kapuit Veszprém és a régió egyik legkedveltebb koncerthelyszíne, a Gyárkert Kultúrpark. A népszerű …