Hamarosan a 6-11 évesek is olthatók lesznek a Moderna COVID-19 elleni védőoltásával

Engedélyezésre javasolja az Európai Bizottságnak a Moderna COVID-19 elleni vakcinájának alkalmazását a 6-11 éves gyerekek körében az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) emberi felhasználásra szánt gyógyszerkészítményekkel foglalkozó bizottsága (CHMP). 

A CHMP korábban már ajánlotta a két 50 µg-os adagból álló oltási sorozat kiterjesztését a 12 éves és idősebb serdülőkorúakra, most pedig hasonló javaslatot tesz a 6-11 éves gyermekekre vonatkozóan. Stéphane Bancel (CEO) a Moderna képviseletében elmondta, hogy ez egy fontos mérföldkő a védőoltás életciklusában, mert elismerve annak hatékonyságát és biztonságosságát ebben a korcsoportban, segít abban, hogy gyerekeink újra visszatérhessenek a normális iskolai és családi életbe. 

A testület által megfogalmazott pozitív vélemény alapján az Európai Bizottság hozza meg a végső döntést arról, engedélyezi-e a védőoltás felhasználását ebben a korcsoportban az Európai Unió országaiban. A Moderna a közelmúltban jelentette be azt is, hogy Ausztráliában már megszerezte a  hivatalos engedélyt erre a korcsoportra.

https://www.ema.europa.eu/en/news/ema-recommends-approval-spikevax-children-aged-6-11 

A Moderna COVID-19 elleni védőoltásának magyarországi forgalmazója a Medison Pharma Hungary Kft. 

- bdpst24.hu

Check Also

Újabb „telt házas” tárlatmegnyitó Debrecenben

Angyal születik, majd elolvad a hó Gonda Zoltán kiállításán a Kölcsey Központban Nem Gond(a) 80! …