Érzelmi hullámvasutazásra hív Dánielfy Gergő és az Utazók új lemezének bemutatója

Januárban jelent meg Dánielfy Gergő és az Utazók harmadik nagylemeze, amelyről az egyik legromantikusabb dal, Az Utolsó Tánc videóklipje stílusosan pont Valentin-napon debütált. Március 6-án végre az egész albumot hallhatja a közönség, mégpedig nem is akármilyen formában: vonósok, fúvósok, énekesek és színművészek csatlakoznak a zenekarhoz a színpadon, az új dalok mellett pedig az előző két album kedvencei is előkerülnek majd. 

Igazán termékeny időszakot tudhat maga mögött Dánielfy Gergő és zenekara, hiszen fennállásuk alig négy éve alatt már a harmadik nagylemezük jelent meg. A frontember pályáját elnézve ez talán nem is annyira meglepő, hiszen tinédzserkora óta a színpadon vagy annak környékén található. Bár gyerekkorában a művészi pálya mellett a sportkarrier is szóba jött – nyolcévesen lett igazolt kosárlabdázó –, a gimnáziumi évek alatt inkább az előbbi került fókuszba. A színészet és az éneklés mellett megtanult gitározni, zongorázni, sőt szaxofonozni és klarinétozni is. Alig volt tizenöt éves, amikor már zenei tehetségkutatókban mutatta meg magát, később pedig beiratozott a Kaposvári Egyetem művészeti szakára. Az igazi áttörést A Dal 2018-as versenye hozta meg neki, ahol Azt mondtad című saját szerzeményével egészen a négyes szuperfináléig jutott. Bár a győzelmet nem sikerült megszereznie, mind a szakmai zsűri, mind a nézők szívébe véglegesen belopta magát, és megkapta „Az év felfedezettje” díjat. 

Még ugyanebben az évben megalapította az Utazókat, akikkel azonnal bele is vetette magát a sűrűjébe, hiszen a debreceni Nagyerdei Stadionban húszezer ember előtt léptek fel, a következő nyáron pedig az egész országot végigkoncertezték. A debütáló korongot 2020-ban egy kicsit poposabb, változatosabb album követte, majd 2022 januárjában, egy igencsak dolgos év után Szimpla vágyak címmel a harmadik nagylemez is napvilágot látott, amelyről a rajongók már tavaly hallhattak néhány dalt. Először nyáron az Elbírjuk a súlyt, majd augusztusban ennek folytatásaképp az Üres úton videója debütált, novemberben pedig befutott a Násztánc című dalhoz forgatott klip is. Mindeközben Gergő az Odeon Színházi Fesztiválon bemutatta a lemez dalaira épülő egyszemélyes monomusicaljét is. „Nagy vágyakozással és várakozással éltem meg a tavalyi évet, hogy mit hoz majd 2022. Nagyon sokat dolgoztam az albummal és a darabbal is. Mondhatni előkészítettem azt a képzeletbeli trambulint, amire rá kell ugranunk” – foglalta össze nemrég egy interjúban. A zenekar a nagylemez megjelenésével is tartotta magát ahhoz az elhatározáshoz, hogy minden dalhoz készítenek egy videót, ezzel is új lehetőséget adva az embereknek arra, hogy kibővítsék a dal jelentését. A Szimpla vágyak arra keresi a válaszokat, hogyan képes egy fiatal srác megküzdeni az élet nehézségeivel, miközben ő csak zenélni akar, és szerelmesnek lenni. A dalokon keresztül kibontakozik egy történet, amely, ahogy az élet is, igazi érzelmi hullámvasút. „Soha nem voltam még ilyen mélyen és magasan a szövegek megírása közben. A lemez egy élettörténetet fog bemutatni, és azt, hogyan változik meg másodpercek alatt a lelkiállapotom. Ezt sokszor nehéz követni, de az album azért íródott, hogy kiadjam magamból” – árulta el a debreceni énekes.

A márciusi lemezbemutatón az öttagú zenekar fúvósokkal és vonósokkal kiegészülve szólaltatja meg az eddigi három korong dalait, ebben pedig olyan vendégek lesznek segítségükre, mint Rácz Gergő és Szabó Kimmel Tamás.   

Dánielfy Gergő és az Utazók

Nálad hagytam magam

  1. március 6. vasárnap 20:00–22:00

Fesztivál Színház

Dánielfy Gergő és az Utazók: Dánielfy Gergő ének; Orosz Balázs dob; Farsang Gergely basszusgitár; Szabó Ádám gitár; Csikós Nándor billentyűk 

Vendég: Szabó Kimmel Tamás színművész; Rácz Gergő ének 

Közreműködők: Abbas Murad harsona; Frank Noémi, Kresz Szandra vokál; Kebuszek Zsolt perka; Laczi Sándor cselló; Munkácsi Ádám fuvola; Raboczki Balázs szaxofon; Táborszky Bence trombita; Újvári Lehel hegedű; Kárpáti Barnabás színművész

További információk: https://bit.ly/DanielfyGergo_Utazok 

Az esemény Facebook-oldala: https://www.facebook.com/events/1412843069130829/ 

 

- bdpst24.hu

Check Also

Fotókon: BIZARRRRR! – misztikus utazás a kapun túl

koncertshow két részben Lépj át a misztikum kapuján, hogy eléd táruljon egy bizarr világ, ahol …