Öt tanács, hogy ne borítsa el a combunkat a narancsbőr téle

A narancsbőr megjelenéséhez sajnos nem kell drámaian elhagyni magunkat, és nem csak azoknál bukkanhat fel hirtelen, akik nagy túlsúllyal élnek: a vékony testalkatú nőket és férfiakat ugyanúgy megtalálja, mint a komolyabb súlyfelesleggel rendelkezőket. Ha eleve hajlamosak vagyunk rá, akkor elég egy kis lazaság a hideg hónapokban, és máris ott lesznek tavaszra a narancs héjához hasonló kisebb-nagyobb gödröcskék a combok és a fenék tájékán.

A kellemetlen probléma kialakulásában nagy szerepet játszik az életmódunk: a rengeteg ülőmunka, a kevés mozgás, az egészségtelen táplálkozás, a kevés folyadékfogyasztás és az olyan káros szenvedélyek, mint a dohányzás vagy az alkoholfogyasztás. A téli hónapokban hajlamosabbak vagyunk több időt mozgás nélkül tölteni, kevesebb a szabadidős program a szabadban, és általában nehezebb ételeket is fogyasztunk. Ezek nem csak a plusz kilók, de a zavaró narancsőr kialakulásához is vezethetnek. Jó hír azonban, hogy egy kis odafigyeléssel és megfelelő életmód kialakításával csökkenthetjük a cellulit jelenlétét, valamint bevethetünk nyirokmasszázst, krémeket, és ha biztosra szeretnénk menni, testkezeléseket is.

Mit tegyünk, hogy elkerüljük a problémát? És mit csinálhatunk, ha már kialakult a narancsbőr? – ezekre a kérdésekre öt tanáccsal válaszol Dr. Széchenyi Kornél, a Budai New Beauty Orvos-Esztétikai Központ vezetője.

  1. Télen se hanyagoljuk a mozgást, a szabadtéri sportokat!

A rendszeres testmozgás elengedhetetlen, ha nem szeretnénk narancsbőrt. A szakember javaslata szerint hetente 3-4 alkalommal iktassunk be 1-1 órányi sportot, vagy aktív sétát. A sportolással nagyon sokat lehet javítani a narancsbőrön, és ha tovább fokoznánk a hatást, javasolt olyan testhez simuló nadrágot húzni, melyben még inkább felélénkül a vérkeringés és így az anyagcsere intenzitása is nagyobb lesz, és hatékonyabb eredményt várhatunk. Ne legyünk türelmetlenek: ahogy a narancsbőr sem egyik napról a másikra alakul ki, úgy eltűnni sem fog ennyire hirtelen, a változáshoz időre van szüksége a szervezetnek. A hideg, tiszta levegőn végzett testmozgás  ráadásul erősíti az immunrendszert, amire ebben a vírusokban teli időszakban nagy szükség van! 

  1. Nem csak nyáron fontos a hidratálás!

A megfelelő mennyiségű folyadékbevitel a bőr egészségének szempontjából az évszakoktól függetlenül is jelentős. Napi szinten 2,5-3 liter folyadékot javasolt meginni, hogy az emésztés, a salaktalanítás jól működjön. Fontos, hogy ez semmiképp sem cukros üdítő vagy tea legyen! A hideg napokon fogyasszunk többször forró, cukormentes teát, ami nem csak felmelegíti a testet, de a hidratálásban is segít.

  1. A helyes táplálkozás nagyon fontos!

Ha a táplálkozásról van szó, a legfontosabb szempont, hogy minél kevesebb méreganyagot, színezőanyagot, mesterséges adalékot, tartósítószert vigyünk be a szervezetünkbe, és kerüljük el a túlzottan sós, zsíros, vagy cukros ételeket. Táplálkozzunk minél egészségesebben, előnyben részesítve a rostban gazdag ételeket, a gyümölcsöket, zöldségeket, könnyű húsokat, magas kiőrlésű gabonákat. 

  1. Javítsunk a bőrünk állapotán!

Vannak olyan szerencsések, akiket erősebb szerkezetű bőrrel áldott meg a természet, ami nem kedvez a narancsbőr kialakulásának, de a többséget nem kerüli el a probléma. A bőrprobléma eltüntetésének kulcsa sokszor nem a fogyás, hanem a bőr megújítása: alkalmazzunk hideg-meleg váltófürdőt, rendszeresen szaunázzunk, és kipróbálhatunk cellulit elleni termékeket – fontos azonban tudni, hogy ezek önmagukban nem képesek eltüntetni a problémát, de az életmódbeli változtatásokkal, esetleg testkezelésekkel együtt eredményesek lehetnek.

  1. Szakembert is érdemes felkeresni

Amennyiben a problémától szeretnénk mielőbb és biztosan megszabadulni, javasolt orvos-esztétikai szakember felkeresése, aki segít a megfelelő testkezelés megtalálásban. Érdemes a legújabb trendeket is figyelni, amilyen például a Kuma shape, ami Magyarországon is nagyon népszerű. A készülék olyan speciális kezelőfejjel rendelkezik, ami a bőr felszínét vákuum segítségével beszippantja: ez egyrészt a kialakult nyomás révén fokozza a szöveti keringést, javítja annak oxigén-, és tápanyag ellátását, méregtelenítő funkcióját, másfelől pedig a kibocsájtott infravörös fény és rádiófrekvencia felmelegíti a szöveteket. A megnövekedett nyirokkeringés elvezeti a cellulit kapcsán felgyülemlett szöveti folyadékot és méreganyagokat, és már néhány alkalom után látványos eredményt nyújt. Ezt érdemes kúraszeren igénybe venni, ha szeretnénk szép, egyenletes, feszes bőrfelszínnel indítani a tavaszt.

Forrás: New Beauty, purecom

- bdpst24.hu

Check Also

A Kopaszi Gát és a CETIN Hungary együttműködési megállapodást kötött

Együttműködési megállapodást kötött a lakossági és az üzleti ingatlanokat fejlesztő Kopaszi Gát Zrt. és a …