Szobrász mesterek az Epreskertben II.

  • A 150 éves Magyar Képzőművészeti Egyetemen 1889-től, azaz 133 éve folyik szobrászképzés. 

A Stróbl Alajos alapította Szobrászati Mesteriskola képzési metódusa hagyományosan a mester és a tanítvány személyes kapcsolatán alapszik. A Szobrász Tanszék, Szobrász mesterek az Epreskertben II. c. kiállítása abba a folyamatba enged betekintést, hogy ez a hagyomány hogyan vezetett el napjainkig, a mesterek, majd a tanítványokból lett mesterek hogyan adták át nemzedékről nemzedékre a szobrászat több ezer éves tapasztalatát. 

A Szobrász mesterek az Epreskertben II. c. kiállítás válogatott fotókon és szobrokon keresztül igyekszik bemutatni ezt az áthagyományozó folyamatot.  A képek révén évszázados, szinte változatlan műtermekbe tekinthetünk be, láthatjuk Budapest néhány köztéri szobrának létrejöttét, vagy a korrektúra egy-egy intim pillanatát. A szoboranyag a közelmúltig sorakoztat fel eddig kevéssé ismert alkotásokat.

A Szobrász mesterek az Epreskertben II. c. kiállításon Stróbl Alajos, Kisfaludi Strobl Zsigmond, Mikus Sándor, Szabó Iván, Vigh Tamás, Borsos Miklós, Somogyi József, Jovánovics György, Körösényi Tamás és Kő Pál alkotásaiban gyönyörködhetünk. 

Credit: Forrás: MKE

www.mke.hu

Megnyitó: 2022. február 22., kedd, 17 óra

Magyar Képzőművészeti Egyetem, Epreskert

Budapest, 1063 Kmety Gy u. 26-28.

A kiállítást megnyitja: Farkas Ádám szobrászművész

Megtekinthető: 2022. március 4-ig

- bdpst24.hu

Check Also

A MOMkultban nyílik ki a hírességek postaládája

Visszatér a Beszélő levelek  Közel négy év szünet után, 2024. március 28-án újra kinyílik a …