A Koroknai Medical immáron több mint 10 éve segít a mozgásszervi betegségekkel küzdők ellátásában

  • Két rendelőben tette ezt eddig, Zuglóban és Dunaújvárosban. A szakmai vezető maga dr. Koroknai András, aki reumatológus főorvos, sportorvos, életmód orvos. 
2007-ben azzal a céllal jött létre a Koroknai Medical, hogy új fogalmat alkosson a hazai járóbeteg-ellátásban, magasabb szintre emelve az egészségügyi szolgáltatások szakmai színvonalát.
” Korábban osztályvezető főorvosként széles tapasztalatot szereztem a reumatológiai megbetegedések korai felismerése és hatékony kezelése terén. Rendelőink kialakításánál elsődleges szempontként vettük figyelembe, hogy gyermek- és idősbarát környezetet alakítsunk ki, mely eszmét a kezelőszemélyzet is maradéktalanul követ.” – mondja dr. Koroknai András.

Az évek folyamán a páciensek visszajelzései és igényei alapján a szolgáltatási köröket, szakterületeket és rendelők számát folyamatosan növelték. Alkalmazkodva a kor igényeihez bevezették a speciális injekciós technikákat, melyeket az ízületi és porckopásos megbetegedések terén kiemelkedő hatékonysággal alkalmaznak azóta is. Bővítették az eszközparkot és továbbra is figyelemmel kísérik a mozgásszervi szakmai újdonságokat, hogy azok is beépülhessenek a betegek és gyógyulni vágyók számára. 2013-tól elindult a Vállalati Üzletág, melynek részeként modern üzemorvosi szolgáltatásokkal és a munkavállalók részére béren kívüli juttatásként biztosított helyi mozgásszervi szűrésekkel szolgálják ki az ez irányú igényeket. „Ezen tevékenységünket a prevenció, a megelőzés jegyében tartjuk életbevágóan fontosnak, ugyanis a komolyabb egészségügyi megbetegedések korai szakban való felismerésével, ill. a még panaszmentes állapotban történő állapotészleléssel megelőzhetőek a maradandó egészségkárosodások kialakulása. Életmód-, táplálkozási tanácsadással, edzéstervek összeállításával, állapotfelmérésekkel és követéssel járulunk hozzá a hozzánk fordulók egészségmegőrzéséhez.”- mondja a szakmai vezető.

A reumatológia, neurológia és a gerincgyógyászat az indulás első évei óta ugyanolyan keresett a páciensek között, de lassan a zuglói rendelő már nem tud felvenni több beteget, pedig a Koroknai Medical küldetése nagy. Ezért szükséges volt egy újabb mozgásszervi központ kialakítása.
Nagy örömünkre szolgál, hogy a betegek igényeit figyelembe véve, végre megnyitottuk budai oldalon található új központunkat. A “törődő egészségügy” eszméjét szem előtt tartva, olyan mozgásszervi központot hoztunk létre itt is, ahol idős és fiatal egyaránt megtalálja az igényeinek megfelelő terápiát, fejlődési lehetőséget.”
Koroknai doktor fontosnak tartja,hogy gondosan, a páciensre figyelve kapjon minden beteg kezelést. „Komolyan vesszük, hogy minden fájdalom egyedi, mert másként éli meg a derékfájdalmat egy amatőr sportoló, egy karonülő gyermekét cipelő édesanya, egy számítógép előtt ülő fejlesztő vagy a kert gondozásából kieső nyugdíjas. Akkor és ott a saját igényeinek és lehetőségeinek megfelelő terápiás módot választunk és segítünk elérni a fájdalommentes mindennapokat.”
Az új, Margit krt 26. szám alatt található Koroknai Medical fókuszába került minden más mellett a a medical fitness, hiszen a gyógytorna után is van élet,
ezt a sportolókivagy éppen betegségjből felépéülők is pontosan tudják.
Szakemberek segítenek megszerezni azt az izomerőt, robbabékonyságot, terhelhetőséget,amivel az egészséges sportteljesítmény elérhető, a fájdalommentes aktív élet biztosítható. Így gyógytornász, trx és sok más lehetőség adott a rendelően az újra aktív életet élni vágyó számára.
„A mozgásban nem lehet akadály amozgáskorlátozottság vagy az időhiány sem, ezért létrehoztuk több városban működő gyógytornaszolgálatunkat, ahol szakembereink hátukra veszik a rendelőt és kijárnak pácienseinkhez, legyen szó műtét utáni rehabilitációról vagy
funkcionális tréningről.” – mondja Koroknai doktor.
Így a gyógyulni vágyók már Zuglóban, Dunaújvárosban, otthon és az új, Margit krt. 24. szám alatti rendelőben is megtalálják a megfelelő szakembereket, akik a gyógyulás és egészségmegőrzés útjára segíthetik őket.

- bdpst24.hu

Check Also

itthon a magánegészségügy és az IT-szektor a legerősebb

Vonzó célpont a régió az M&A befektetők körében 2023-ban a globális M&A aktivitás csökkenése mellett Közép- …