Makovecz Imre és Cseh Tamás találkozása

  • Fűszál szobám/ február 16., szerda, 19:00 – Makovecz Központ és Archívum
  • Kelet-Európa vagy Közép-kelet-Európa /február 23., szerda, 19:00 – Makovecz Központ és Archívum
  • Gondolatok, képek és dalok a két művész munkáiból

Cseh Tamás és Makovecz Imre rendszeresen összefutottak a Móriczon.Paroláztakés mindig váltottak néhány szót.Többek közt arról, hogy le kellene ülni egy jót beszélgetni valahova, egy jó kocsmába. Beszélgetni egy pohár bor mellett, megbeszélni a dolgokat, a lelkirokonságot, és fújni a füstöt…Ez a meghitt találkozás nem valósult meg, így a két nagyság alapítványa összefogott, hogy ezt a találkozást ha máshogyan nem, hát Makovecz Imre szövegeivel és Cseh Tamás és szerzőtársai dalaival megvalósítsa.Az első este Fűszál szobám címmel 2022. február 16-án filozófikusabb és líraibb lesz a másiknál, amely 2022. február 23-án kerül megrendezésre, keményebb hangvételű és a Kelet-Európa vagy Közép-kelet-Európa címet viseli

A két művész, hasonlóságukban és különbözőségükben egészítik ki egymást,magatartásukban felfénylik a a kor hangulata, hol keserédes, hol élesen pontos helyzetjelentés, hol keményen kritikus, hol az örökkévalót kutatja, hogy hol a helyünk a világban a térképen, tehát a fizikaiban, vagy ég és föld között, vagyis a szellemiben.Az esteken Cseh Tamás archív felvételeit láthatjuk és hallhatjuk, párbeszédben Makovecz Imre gondolataival, Hüse Csaba előadásában.

Információ és regisztráció:

A rendezvényeinkre a belépés ingyenes, de a Ház befogadóképességére való tekintettel regisztrációhoz kötött, mely a office@makovecz.hu e-mail címen, vagy a 06 30 314 4879 telefonszámon történhet.Regisztráció nélkül a belépés a fennmaradó helyek függvényében lehetséges.

További információ: https://www.makovecz.hu/haz/esemenyek/

- bdpst24.hu

Check Also

Öt tipp a Resideo-tól, hogy kevesebb vizet használjunk

A fejlett világban élők gyakran természetesnek veszik a vízhez való hozzáférést, pedig a világ vízellátása …