A leghidegebb téli napokon is szívesen közlekednek e-rollerekkel a budapestiek

Télen is töretlen az e-rollerezési kedv Budapesten Európa vezető mikromobilitási szolgáltatója, a TIER adatai alapján. A hideg időjárás ellenére folyamatosan nő a visszatérő felhasználók száma, szilveszter napján pedig kétszer annyian pattantak e-rollerekre, mint az azt megelőző napokon, ezzel a magyar főváros új régiós rekordokat döntött meg, maga mögött hagyva olyan városokat is, mint Krakkó, Pozsony vagy Varsó. Februártól a TIER négy fővárosi kerületben tovább bővítette működési területét.

A hideg időjárás beköszöntével rendszerint megnövekszik a gépjárműforgalom, egyre többen ülnek autóba, így a közúti torlódások is nagyobbak a megszokottnál. A rövid városi utazásokra, pár kilométeres távok megtételére ezért ebben az időszakban is sokan használják az elektromos rollereket, még a leghidegebb napokon is. A TIER felhasználói adatai alapján a tavalyi év utolsó napjai minden szempontból kiemelkedőek voltak, ugyanis a december 30. és január 1. közötti napokban aktivált TIER elektromos rollerek száma a korábbi novemberben mért csúcsot is felülmúlta. Újév napján a budapesti rolleres utazások pedig régiós rekordokat döntögettek, lekörözték Krakkót, Pozsonyt és Varsót is.

A TIER szeptemberi budapesti indulása óta folyamatosan nő felhasználóink száma, és egyre nagyobb a visszatérők aránya a teljes felhasználóbázist tekintve.  A téli hónapokban mért adataink alapján látszik, hogy töretlen a rollerezési kedv Budapesten. Az őszi időszakhoz képest az átlagos napi utazások időtartama a korábban jellemző 8-9 percről a téli időszakban 13 percre emelkedett. Ez azt mutatja, hogy a hideg idő sem vetette vissza a budapestiek rollerezési kedvét.” – mondta Lendvai Tímea, a TIER magyarországi City Managere.  

A téli időszakban, a megváltozott időjárási körülmények miatt különösen fontos ügyelni a biztonságra. A TIER összegyűjtött néhány tippet a felelős rollerhasználattal kapcsolatban, amelyek betartásával a rollerezők maguk és társaik épségére is vigyázhatnak.

Sebesség csökkentése 

Első a biztonság! Télen érdemes a megszokottnál alacsonyabb sebességgel haladni, hiszen az út- és fényviszonyok is kedvezőtlenebbek ilyenkor.

Finomabb, óvatos fékezés 

Az utak is csúszósabbak, nedvesebbek télen, ezért a féktáv is megnövekszik, ráadásul a hirtelen fékezés során a kerekek is kisodródhatnak. Minden esetben óvatos, fokozatos fékkezelés javasolt.

Jeges útszakaszok kerülése 

Amennyiben megoldható, érdemes elkerülni a kisebb, rosszabb minőségű utakat. Célszerű olyan útvonalakat választani, amelyet rendszeresen tisztítanak és karbantartanak!

Különös elővigyázatosság az autós találkozási pontokon

Minden esetben kiemelt figyelmet kell fordítani az autós forgalomra. Az autóutat keresztező kerékpárutakon mindig alapos körültekintéssel szabad csak közlekedni.

Fényvisszaverő ruházat 

Télen hamarabb sötétedik, és a reggeli órákban is később lesz világos, ezért érdemes fényvisszaverő ruházatról gondoskodni. A többi közlekedőt is segíti a fényvisszaverő kiegészítők, ruhadarabok használata.

Kesztyű

A rolleren elsősorban a kéz fázik, ez az időjárás viszontagságainak leginkább kitett testrészünk. Indulás előtt fontos meleg, ám kényelmes, sem túl bő, sem túl szoros kesztyűt húzni.

- bdpst24.hu

Check Also

Saját villamosenergiát termel a Magyar Suzuki

Átadták az esztergomi gyár területén az új napelemparkot Helyben előállított villamosenergia segíti a Magyar Suzuki …