Javul a használtautó piac minősége Szlovákiában két globális szereplő, a GEFCO és a LeasePlan…

  •  együttműködésének köszönhetően

Az európai autóipar logisztika piacvezetője – a GEFCO – sokéves tudással és tapasztalattal a készautó logisztika területén megállapodást kötött a világ vezető lízingcégének, a LeasePlannek szlovák leányvállalatával. Az együttműködés megerősíti a GEFCO használtautó piaci terjeszkedési terveit.

A használtautók piacán bekövetkezett alapvető változások felgyorsították a GEFCO más szegmensekben már megszokott mobilitási és e-kereskedelmi tevékenységeinek bővülését. A GEFCO sokéves tapasztalatának és a kiterjedt európai piacon kiépített hálózatának eredményeként képes biztosítani olyan szükséges szolgáltatásokat, mint például adott járművek ellenőrzése, előkészítése és karbantartása. Valamint a jólképzett szakemberek által végzett javítások és az autók hatékony végső célállomásra történő szállítása.

A GEFCO és a LeasePlan Slovakia közötti kooperáció fő célja a szolgáltatások egységesítése és a járműkínálat minőségének biztosítása. A GEFCO jelenleg mintegy havi 80 autó szállítását végzi a LeasePlan ügyfeleitől az operatív lízingidőszak végén. “Figyelembe véve az új járművek gyártásának és értékesítésének jelenlegi helyzetét, valamint a fogyasztói magatartás tendenciáit, a használt autók piaca tovább fog növekedni. Fontos arra törekednünk, hogy az egész szegmens egyszerű és átlátható legyen.” – mondta el Miloš Mrázek, a csehországi, szlovákiai és magyarországi GEFCO Cluster FVL vezetője. „A jármű ellenőrzése már akkor megkezdődik, amikor sofőrünk elszállítja az autót. A jármű Nagyszombatra történő szállítása előtt megnézi a karosszériai állapotát, a megtett kilométerek számát és fényképeket készít.“ – tette hozzá.

A GEFCO a szállítás mellett – a járművek későbbi értékesítésének megkönnyítése és egyszerűsítése céljából – számos más tevékenységet is kínál. A járművek műszaki állapotának rutinellenőrzésére a GEFCO Trnava erre a célra specifikus létesítményeiben kerül sor. Az egyes járművek elektromos berendezéseit a karosszéria állapotával együtt ellenőrzik a megadott kritériumok szerint. Ezt követően a GEFCO jelenti a jármű állapotát a LeasePlannek, és javaslatokat tesz a szükséges javításokra (beleértve a festést, olajcserét stb.).

Miután a GEFCO szakemberei megvizsgálták, esetleg meg is javították a jármű értéke és vonzereje növekszik a potenciális vevők számára. A járművek értékesítés előtti végső tisztítása és fényképezése a Nagyszombati létesítményben történik. Az digitális dokumentáció a LeasePlanhez kerül, amely ezt követően eladásra kínálja az autót. Majd a GEFCO az autót az ügyfél kérésére közvetlenül a végső rendeltetési helyére kézbesíti Nagyszombatról.

A GEFCO által nyújtott szolgáltatások lehetővé teszik számunkra, hogy más tevékenységekre összpontosítsunk, miközben rugalmasak és hatékonyak tudunk maradni, így a jármű teljes életciklusa alatt fenn tudjuk tartani a felügyeletet, ami segít ügyfeleinknek a minőségi járműpark fenntartásában.”, nyilatkozta Rastislav Podlipný, a LeasePlan Slovakia vezérigazgatója.

- bdpst24.hu

Check Also

Öt tipp a Resideo-tól, hogy kevesebb vizet használjunk

A fejlett világban élők gyakran természetesnek veszik a vízhez való hozzáférést, pedig a világ vízellátása …