Mire számíts, ha grafikus képzésre jelentkezel?

A képek, ábrák és logók megkönnyítik a világban való tájékozódást. Egyre profibb grafikusokra van szükség, hogy a valóban fontos információk ne vesszenek el a mindennapi ingerek között. Így a cégek is egyre több pénzt fektetnek kiváló szakemberek alkalmazásába.

Ha úgy érzed, szívesen dolgoznál ezek a területen, érdemes egy képzést elvégezni. Írásunkból megtudhatod, érdemes-e belevágnod, s mire számíthatsz.

Kinek érdemes belevágni?

Az érdeklődés fontos, önmagában azonban nem elég a szakmához. A hivatás legsikeresebb képviselőire az alábbiak jellemzők:

  • kreativitás és fantázia
  • rajztehetség
  • nyitottság az új irányokra
  • számítógépes jártasság
  • hajlandóság csapatmunkára (pl. marketingessel, webfejlesztővel, esküvőszervezővel)
  • kompromisszumkészség (az ügyfél és a saját elképzeléseinek közelítése)

Ha ezek igazak Rád, akkor bátran jelentkezz a tanfolyamra!

Előfeltételek

A grafikus képzésre jelentkezés kapcsán nem mindenki tudja, hogy az egyetlen előfeltétel az érettségi bizonyítvány. Természetesen, ha valaki nem eléggé tehetséges, fantáziadús vagy kitartó, azt hamar észre fogja venni, s visszalép.

A grafikus képzés részletei

Munka mellett szereznéd meg a képesítést? Esetleg kismamaként tanulnál? Fontos tisztában lenni, mennyi időt kell rászánnod, s milyen nagy anyagot kell elsajátítanod.

Időtartam

Több különféle kurzus közül választhatunk. Ha igazán értékes tudásra és bizonyítványra vágyunk, akkor például az OKJ Akadémia tanfolyamát válasszuk! Ez egy 12 hónapos képzés, mely kéthetente szombat-vasárnap 9-17:00 között zajlik, online és személyes formában.

Témakörök

A kurzus fő témái a következők:

  • Művészetelmélet és ábrázolás
  • Tervezés és technológia
  • Kommunikációs stratégiák
  • Szakmai elmélet és gyakorlat

Felsorolva nem tűnik soknak a tananyag, viszont rengeteg megszerzendő tudást takarnak a modulok. Ezek egy része elméleti, másik fele viszont gyakorlati ismeret.

Vizsga

A megszerzett ismeretekről szakmai vizsgát tehetünk egy akkreditált központban. Semmiképp sem érdemes kihagyni ezt a lépést, hiszen leendő munkáltatónk a tanfolyam tanúsítvány mellett ezt is kérheti.

Összefoglalás: Amennyiben tehetséges vagy egy bizonyos területen, érdemes azt kamatoztatni a munkaerőpiacon is. Megfelelő fantáziával és szaktudással nagyszerűen kereshetünk például grafikusként. Most akár 12 hónap alatt, hétvégi oktatással is elvégezheted a tanfolyamot.

- bdpst24.hu

Check Also

Saját villamosenergiát termel a Magyar Suzuki

Átadták az esztergomi gyár területén az új napelemparkot Helyben előállított villamosenergia segíti a Magyar Suzuki …