„Női hősök” a Magyar Pavilon kupolatermében

A Magyar Pavilon kupolatermében került megrendezésre az Expo 2020 Dubai nívós beszélgetéssorozatának, az úgynevezett World Majlis-nek soron következő programja.

A „Női hősök a fenntarthatósági célok eléréséért való küzdelem élén” című panelbeszélgetés az egyenlőség és a nők esélyeinek biztosításáról szólt. Magyar színekben Bogyay Katalin Annamária (az ENSZ Magyarországi Szövetségének elnöke, a Women4Diplomacy alapítója), valamint Mészáros Antónia (az UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatója) vett részt a beszélgetésen. Cristina Gallach Spanyolország korábbi külügyi államtitkára, Darija Kisic Tepavcevic Szerbia munkaügyi minisztere és Rt Hon. Helen Clark Új-Zéland korábbi miniszerelnöke is csatlakozott az eseményhez.

A továbbra is komoly népszerűségnek örvendő Magyar Pavilonba már több mint ötszázezer látogató érkezett. A 500.000. látogató egy orosz pár volt, akik kifejezetten a világkiállítás miatt utaztak Dubajba, amely még több mint 2 hónapon keresztül fogadja az érdeklődőket. A pavilonba rendszeresen érkeznek magas rangú látogatók és delegációk is, legutóbb Epsy Cambell Barr, Costa Rica alelnöke tett látogatást és kóstolta meg a magyar gasztronómiai kínálatot a pavilon éttermében. 

Az illusztrált cikk a következő linken olvasható: https://mtu.gov.hu/cikkek/noi-hosok-a-magyar-pavilon-kupolatermeben-2552

- bdpst24.hu

Check Also

Játsszunk EGYÜTT a Néprajzi Múzeumban!  

Gyereknap, ahol a szülők is gyerekek lehetnek!  2024.05.26. 11:00-17:00 A Néprajzi Múzeum 2024. május 26-án …