BRING IT BACK: Bemutatkozik az újrahasznosítási programunk!

„A tudatos fogyasztás, valamint a kereskedelem és a természeti források valódi harmóniája a célunk.” – A Lusher Than We Found It csapata.

 

A vásárlóink számára kialakított újrahasznosítási program ötletét részben a munkatársainktól és látogatóinktól 2020-ban érkezett visszajelzések inspirálták. Hamar nyilvánvalóvá vált, hogy mind a kollégák, mind a vásárlók szeretnék, ha több lehetőség állna rendelkezésükre, ami az újrahasznosítást illeti. Lázasan dolgozunk a tökéletes hulladékmentes vásárlási élmény megteremtésén; forradalmi pucér termékeink, különleges csomagolóanyagaink, újrahasznosítható műanyag csomagolásaink és az újratölthető termékek terve mind-mind ezt a célt szolgálják.

Amíg mindezt sikerül elérnünk, lássuk, hogy néz ki a megújult újrahasznosítási programunk…

Mióta a tudomásunkra jutott, nem hagyott nyugodni minket a tény, hogy a háztartási újrahasznosítási programok ellenére a világ legtöbb országában mindössze a műanyagok 9-12%-át hasznosítják újra. A Lush által használt műanyag csomagolás legnagyobb része újrahasznosított és újrahasznosítható műanyagból készül. Az üres fekete tégelyeket 2008 óta visszahozhatjátok üzleteinkbe. A fent említett nemzetközi átlaghoz képest az általunk használt műanyagok újrahasznosítási aránya (az Egyesült Királyságban és Írországban körülbelül 15%) kiemelkedőnek számít, de mindannyian tudjuk, hogy még ez is nagyon kevés. A műanyag pompás találmány, ha felelősen használjuk és felelősen hasznosítjuk újra; rugalmas, könnyen tisztítható, könnyű, sokáig használható és olcsó. Ám a tény, hogy a világon gyártott műanyag tárgyak 90%-a szűz (tehát nem újrahasznosított) műanyagból készül, egyszerűen döbbenetes. Nem a műanyag a probléma, hanem az új műanyagok hihetetlen tempóban való gyártása, ezáltal a fosszilis tüzelőanyagok kitermelése, a túlzott mértékű használat, valamint a felelőtlen szemetelés, mely katasztrofális mértékben szennyezi bolygónk élővilágát.
Azt is tudjuk, hogy a jelenlegi újrahasznosító létesítmények nagy része egyszerűen nem tud mit kezdeni a fekete műanyaggal, mely ennek következtében a szeméttelepre kerül, holott könnyedén újrahasznosítható lenne. Kísérleteztünk más színekkel és adalékanyagokkal, de amikor részletesen megismertük az újrahasznosítási iparágat, rájöttünk, hogy újrahasznosított műanyag csomagolásaink nagy része könnyen rugalmas hulladékkezelési szabályokkal rendelkező szegény országokban köthet ki, hiába változtatunk az általunk használt műanyag összetételén.
Miért használunk fekete műanyagot?
Az újrahasznosított fekete műanyag használata garantálja, hogy biztosan 100%-ban újrahasznosított anyagot használhatunk csomagolásainkhoz, mivel nem kell válogatósnak lennünk a felhasznált alapanyag színét illetően, és többféle PP műanyagot is felhasználhatunk fekete tégelyeink gyártása során. Rájöttünk, hogy az egyetlen felelős döntés, ha a műanyag csomagolás gyártása felett teljes körű ellenőrzést gyakorlunk.

A kutatásaink végén tehát arra jutottunk, hogy a megoldás az, ha mindent mi magunk csinálunk!

Ezt szó szerint értjük: teljes irányítást szeretnénk műanyag tégelyeink és palackjaink felett, garantálva, hogy mindenképpen új életre kelnek használat után. Azáltal, hogy a műanyag csomagolások „letétbe helyezése” felé mozdulunk el, tehát vásárlóink tulajdonképpen bérlik tőlünk a megvásárolt termékek csomagolását, melyet később visszahozhatnak az üzleteinkbe, felelősebb módon csökkentjük a hulladékot és garantáljuk az újrahasznosítást. Mindössze annyi kell, hogy vásárlóink visszajuttassák az üres műanyag csomagolást az üzleteink valamelyikébe, a többiről pedig mi gondoskodunk.

Ez a projekt nagy lépés fő célunk, egy Lush-abb világ megteremtése felé.

Célunk, hogy népszerűsítsük az üzenetet, miszerint „a csomagolás csak egy szolgáltatás”, valamint támogassuk a körkörös gazdasági fejlesztéseket a szigetországban, miközben folyamatosan keressük a nemzetközi fejlesztések lehetőségét is.

De mi is ez az program tulajdonképpen?
Újrahasznosítási programunk során arra kérjük a vásárlóinkat, hogy hozzák vissza üzleteinkbe az általuk használt termékek üres műanyag csomagolásait. A környezetvédelem mellett további ösztönző, hogy 5 db fekete tégely visszajuttatásáért cserébe, jogosultak vagytok egy friss arcpakolásra. Sőt, mostantól nem csak a tiszta fekete tégelyek, hanem bármely teljes méretű műanyag Lush-csomagolás visszajuttatása esetén megkapjátok az arcpakolást!
Az újrahasznosítási program általános szerződési feltételeiért és részletes leírásáért kattints ide

- bdpst24.hu

Check Also

Netrisk: a vizet tartják a legnagyobb veszedelemnek a lakásbiztosításoknál

Gondot okozhat a havazás Az elmúlt napokat jellemző télies, havas időjárás ismét megmutatta, hogy érdemes …