A levegőminőség javítása elengedhetetlen a gyógyuláshoz 

  • Klímaberendezéseket adományozott a Panasonic a Semmelweis Egyetem gyermek-tüdőgyógyászatának

A Panasonic Heating and Cooling Solutions üzletágának hazai képviselete Etherea nanoe™ X technológiával felszerelt levegő-levegő hőszivattyú rendszerek adományozásával és telepítésével támogatja a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikájának pulmonológiai-allergológiai szakrendelését, ahol légúti betegségben szenvedő gyermekeket kezelnek.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a Semmelweis Egyetem gyermek-tüdőgyógyászatára esett a Panasonic választása, hiszen a mindennapi munkánk során nagy jelentősége van annak, hogy minél jobb minőségű levegőt tudjunk biztosítani a nálunk kezelt betegeknek, emellett pedig a dolgozók munkakörülményeinek javítása is feladatunk. A Panasonictól kapott klímaberendezések sokkal komfortosabb körülményeket biztosítanak betegeinknek és a kollégáinknak, akik a nagy nyári melegben is itt töltik a napjaikat. A klinikára újszülöttől tizennyolc éves korig érkeznek gyermekek és a szüleik, így nem mindegy, hogy őket milyen feltételek között tudjuk fogadni” – mondta el dr. Szabó Attila, a Semmelweis Egyetem I.sz. Bókay Gyermekklinikájának igazgatója. Emellett azt is hangsúlyozta, hogy évente hatvan-hetvenezer járóbeteg fordul meg a klinikán, és hétezer fekvőbeteget kezelnek, gyakorlatilag majdnem minden spektrumával foglalkoznak a gyerekgyógyászatnak. A tüdőgyógyászatra egyrészt akut megbetegedésekkel, tehát például hörghurut, tüdőgyulladás, vagy az RSV-fertőzés miatt, de krónikus betegségekkel is kerülnek gyermekek. Az ő gondozásuk zajlik a fekvőbeteg ellátást követően a szakrendeléseken. „Kórházunk a világ negyedik legrégibb gyermekgyógyintézete, emellett mi vagyunk az egyetlen olyan centrum az országban, ahol a tüdőtranszplantált gyermekek gondozása zajlik, illetve a járóbeteg gondozáson az allergológiai kivizsgálások és kezelések nagyon széles spektrumát végezzük tette hozzá dr. Szabó Attila.  

A Panasonic termékei fejlesztésének és kereskedelmi tevékenységének végzése során folyamatosan szem előtt tartja a társadalmi szerepvállalást. Számos nagy léptékű programot folytatunk világszinten és vannak lehetőségeink, melyekkel a helyi közösségeket támogathatjuk. A magyar Panasonic dolgozóit és a Monaco Klíma Kft. szerviz partnerünket is nagy büszkeséggel tölti el, hogy Magyarországon a Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekgyógyászati Klinikáján megvalósíthattuk ezt a beruházást” – mondta el Bánhalmi Zoltán, a Panasonic Heating and Cooling Solutions magyarországi értékesítési vezetője. „A régiónkban is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a megújuló energiával kapcsolatos megoldásaink és termékeink, és ez az üzleti siker lehetőséget biztosít arra, hogy valamit visszaadjunk a helyi társadalomnak” – tette hozzá Bánhalmi Zoltán. 

A Panasonic a Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekgyógyászati Klinikájának teljes pulmonológiai szakrendelését nanoe™ X technológiájú berendezésekkel szerelte fel, amelyek működése a hidroxilgyökök használatán alapul. Az adományozott levegő-levegő hőszivattyús rendszerek felszerelve a Panasonic szabadalmaztatott nanoe™ X levegőminőséget javító technológiájával a ma kapható legmodernebb rendszerek közé tartoznak, amit a komfort és közösségi terekben, rendelőkben használnak szerte Európában és a világban. A cég képviselője szerint mindennapos felelősségük felhívni a figyelmet arra, hogy az egészségmegőrzés szempontjából mennyire fontos odafigyelni annak a levegőnek a minőségére, amelyet nap mint nap belélegzünk. Ez nagyon lényeges az egészséges emberek számára is, ám még nagyobb jelentősége van, amikor légúti problémákkal kezelt betegekről van szó. Nem utolsó sorban pedig az ezekben a terekben munkát végző szakápolóknak, orvosoknak és az ott dolgozó személyzetnek is biztosítani kell az egészségük megőrzéséhez szükséges komfortos környezetet és a tiszta levegőt, megfelelő hőmérsékletet, hogy munkájukat zavartalanul végezhessék.

- bdpst24.hu

Check Also

Újabb presztízsbérlőkkel erősíti meghatározó belvárosi pozícióját az ACADEMIA irodaház

2024 első felében számos vezető nemzetközi és hazai vállalattal írtak alá bérleti szerződést  A ConvergenCE …