Vaksötétben ad koncertet Tóth Vera

Ugye mindenki számára ismerős az érzés, amikor egy koncert előtt elsötétül a nézőtér, a zenekar beáll a helyére, még hallatszik némi morajlás, világítanak a felvételre kész telefonok, majd a kellő izgalom és várakozási idő után egyszer csak felgyúlnak a fények és hirtelen csodálatos dolgok tárulnak a szemünk elé? 

Mindenki maga elé tudja képzelni, ahogy beindul a füstgép, ezernyi fény villog megállás nélkül, a hatalmas LED kivetítőkön a legmodernebb technikával készített kisfilmeket vetítik 2 órán keresztül, profi táncosok kápráztatnak el minket, a zenészek pedig a szemünk láttára esnek transzba minden egyes alkalommal, amikor előadhatják saját szerzeményeiket?

Mit szólnátok hozzá, ha kivennénk az egyenletből a LED kivetőt, a füstgépet, a táncosokat és a villogó fényeket? Sőt, mi lenne, ha egyáltalán nem látnánk semmit, csak és kizárólag a zenét hallgatnánk? 

A Bodor Tibor Kulturális Egyesületnek köszönhetően egy egészen rendkívüli élményben lehet részünk január 27-én a Lurdy moziban, ahol a teljes sötétségben semmi másra nem fog tudni figyelni a néző – vagyis inkább a hallgató, mint Tóth Vera fantasztikus énekhangjára és zenésztársai csodálatos játékára. 

Az egyesület évek óta rendíthetetlenül dolgozik azon, hogy a vakok és gyengénlátók számára önkéntes alapon olvassanak fel könyveket. Az egyesület Bodor Tibor színművész munkássága előtt tiszteleg, és az általa indított hagyományokat ápolja – a művészúr élete során több mint 9000 órányi hanganyagot olvasott fel a vakok és gyengénlátók számára, ezek közül a könyvek közül pedig a digitalizálást követően jelenleg is közel 400 példány ma is elérhető. 

Az exkluzív koncert során nemcsak egy teljesen új megközelítésből ismerhetjük meg a vakok és gyengénlátók világát, de úgy hallgathatunk végig egy élőzenés koncertet Magyarország egyik legcsodálatosabb énekesnőjével, hogy közben semmi másra nem figyelünk, csak Tóth Vera hangjára, valamint Bérces Viktor, Duka László és Molnár Tibor fantasztikus zenélésére. 

A koncert jegyeladásából származó bevétel teljes egésze a Bodor Tibor Kulturális Egyesület munkáját támogatja. 

Jegyek kaphatók: https://www.jegy.hu/program/koncert-vaksotetben-toth-veraval-130429/775966?fbclid=IwAR1Oz0qIQrxO8WxDMRnip91mojKC-ERc_QpKfZAtFDxRMN0Lm_q0vmLRrhU 

További információk:

https://bodortibor.hu/koncert-vaksotetben/

- bdpst24.hu

Check Also

Játsszunk EGYÜTT a Néprajzi Múzeumban!  

Gyereknap, ahol a szülők is gyerekek lehetnek!  2024.05.26. 11:00-17:00 A Néprajzi Múzeum 2024. május 26-án …